Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το «θερμό επεισόδιο» συνεχίζεται - Erdogan: Ποιος του έδωσε άδεια να μιλήσει; - Μητσοτάκης: Ό,τι έχω να πω, το λέω κατά πρόσωπο

Το «θερμό επεισόδιο» συνεχίζεται - Erdogan: Ποιος του έδωσε άδεια να μιλήσει; - Μητσοτάκης: Ό,τι έχω να πω, το λέω κατά πρόσωπο

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος για το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης

Σχετικά Άρθρα

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το επεισόδιο Μητσοτάκη - Erdogan στη Σύνοδο της Πράγας το βράδυ της Πέμπτης (6/10/2022), με τον Τούρκο πρόεδρο να εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος από την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος απάντησε στις τουρκικές κατηγορίες καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.
Ειδικότερα, ο Recep Tayyip Erdogan δεν δίστασε να εκφράσει και σήμερα την οργή του για το γεγονός και να προβεί σε υποτιμητικές δηλώσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στον αντίποδα, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος που απάντησε -παρόντων κι άλλων Ευρωπαίων ηγετών- στις προκλήσεις και τις απειλές του Τούρκου προέδρου.

Το πηγαδάκι Μητσοτάκη με Ursula von der Leyen

Τη στιγμή του «θερμού επεισοδίου» που είχε στο δείπνο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με τον Τούρκο πρόεδρο περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα.
«Σηκώθηκα πάνω και του είπα ό,τι έχω να σου πω, θα σου το πω κατά πρόσωπο» ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχετικό βίντεο που ανήρτησε στο twitter δημοσιογράφος.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον Erdogan και σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.
«Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που θα προκαλείται.
Είχα την ευκαιρία ενώπιον των 43 ηγετών που βρέθηκαν σε αυτή την πρώτη σύναξη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας να επαναλάβω αυτά τα οποία είπα και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ότι δεν νοείται σήμερα να κατηγορείται η Ελλάδα πως αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, όταν η Τουρκία είναι αυτή η οποία θέτει ευθέως ζητήματα που αφορούν μέχρι και την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Κι ότι είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε εκτόνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική» δήλωσε και συνέχισε: «δηλώνω, όμως, για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή η οποία κλείνει την πόρτα του διαλόγου.
Αισθανόμαστε απόλυτη αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι ήταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία μέσα από αυτόν τον διάλογο, ο οποίος έγινε μπροστά σε όλους τους ηγέτες, να αντιληφθούν και ενδεχομένως συνάδελφοί μου οι οποίοι δεν έχουν βαθιά γνώση των ζητημάτων αυτών, ποιός είναι αυτός ο οποίος προκαλεί, ποιός είναι αυτός ο οποίος υψώνει τους τόνους και ποια είναι εκείνη η χώρα η οποία με αυτοπεποίθηση υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς ποτέ, όμως, να κλείνει την πόρτα του διαλόγου.
Επαναλαμβάνουμε: κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση. Αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου».

Erdogan: Δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μητσοτάκη - Ποιος του έδωσε άδεια να μιλήσει;

Την έντονη ενόχληση του για την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στη Σύνοδο της Πράγας (6/10/2022), εξέφρασε και… σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος.
«Δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Δεν θα πέσω στο επίπεδο του» δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής.
«Υπάρχει και ένας άνθρωπος (σσ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πρωτοκόλλου. Ήμουν ένας από τους κύριους ομιλητές. Έδωσα την ομιλία μου. Δεν ξέρω από ποιον ή πώς πήρε την άδεια. Προσπάθησε να μου απαντήσει. Τέτοιος είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας; Κάτω από ένα επίπεδο; Κανείς δεν χειροκρότησε» επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης