Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar: Συμφωνία να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Akar: Συμφωνία να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας
Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή

Την αναγκαιότητα διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και τη επείγουσα σημασία δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, υπογραμμίστηκε στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 
H συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του διήρκεσε σαράντα λεπτά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση θεωρείται ότι ήταν μεγάλης διάρκειας για τα πλαίσιο στο οποίο εκτυλίχθηκε.
Παναγιωτόπουλος και Akar βρέθηκαν οι δυο τους χωρίς μεταφραστές, κάτι που σημαίνει ότι μίλησαν στα αγγλικά με τον χρόνο των 40 λεπτών να είναι ωφέλιμος για τη συζήτηση.

Η ανακοίνωση ΥΕΘΑ για τη συνάντηση με τον Akar

Λίγο μετά τη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Hulusi Akar, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση:
«Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Συνάντηση με Lloyd Austin

Nωρίτερα, o Παναγιωτόπουλος και o Aμερικανός ΥΠΕΘΑ Lloyd Austin συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κ. Παναγιώτοπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης