Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποκάλυψη από Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Εξετάζουμε αγωγό με Ελλάδα και Αίγυπτο

Αποκάλυψη από Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου Λιβύης: Εξετάζουμε αγωγό με Ελλάδα και Αίγυπτο
O Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης έκανε λόγο για δύο αγωγούς φυσικού αερίου προς Ελλάδα και Αίγυπτο

Την κατασκευή ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Λιβύη στην Ελλάδα, εξετάζει η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) Λιβύης. Τα σχέδια αποκάλυψε ο πρόεδρος της NOC, Farhat Bengdara μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC Arabia.
Ο ίδιος αποκάλυψε, επίσης, ότι η NOC εξετάζει την κατασκευή και ενός δεύτερου αγωγού που θα μεταφέρει αέριο στην πόλη Νταμιέτα, στην Αίγυπτο, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου.
Σύμφωνα με τον Bengdara, οι αγωγοί αυτοί θα λειτουργούν παράλληλα με τον υπάρχοντα προς Ιταλία. Ο ίδιος ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να ζητήσει την ένταξή της στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες της περιοχής (Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Παλαιστίνη είναι τα ιδρυτικά μέλη) εκτός της Τουρκίας.
Τέλος, ο πρόεδρος της NOC πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία πρόκειται να υπογράψει με την ιταλική Eni επενδύσεις της τάξης των 8,6 δισ. δολαρίων για έρευνα σε πεδία στη Μεσόγειο και τη δυτική Λιβύη.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης