Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προχωρά σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προχωρά σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας

Στις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Η Ελλάδα αξιοποιεί όλο το νομικό και ουσιαστικό οπλοστάσιο το οποίο έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια και προχωράει τώρα σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στις περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου», τόνισε μιλώντας στον Σκάι και παρέπεμψε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, τη συμφωνία για χάραξη ΑΟΖ με την Ιταλία και την «οικοπεδοποίηση» της περιοχής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται τα πράγματα σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας.
Σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ανέφερε πως αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας και πως πρέπει να γίνει σε χρόνο και με τρόπο που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης