Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Έκπληκτη» η Λιβύη για την αντίδραση Δένδια στην Τρίπολη: Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε

«Έκπληκτη» η Λιβύη για την αντίδραση Δένδια στην Τρίπολη: Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε
Ο υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε την επίσκεψη στην Τρίπολη της Λιβύης, μετά διπλωματικό επεισόδιο στο αεροδρόμιο
Σχετικά Άρθρα

Την... έκπληξη της κυβέρνησης της Λιβύης προκάλεσε η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος δεν έπεσε στην παγίδα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και αρνήθηκε να συναντήσει την υπηρεσιακή υπουργό Εξωτερικών της χώρας, η οποία ένα μήνα νωρίτερα είχε υπογράψει τη συμφωνία με την Τουρκία για τις έρευνες σε περιοχή που προβλέπεται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019.
Ειδικότερα, με ανακοίνωση του το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει» την αντίδραση του Νίκου Δένδια και... υπόσχεται να απαντήσει...

Η προκλητική ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ της Λιβύης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβυής, αναφέρει πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί». Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αντιδράσουμε».

 

«Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Λιβύη αθέτησε τη συμφωνία

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Menfi, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.

Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης