Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Θετική στροφή Τουρκίας για Σουηδία - Cavusoglu: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Θετική στροφή Τουρκίας για Σουηδία - Cavusoglu: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Η Τουρκία δεν έχει άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Τη στάση της απέναντι στη Σουηδία «μαλακώνει» η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, να χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11/2022) από το Βουκουρέστι και τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Cavusoglu εκφράστηκε θετικά για την προσφάτως σχηματισμένη σουηδική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η νέα σουηδική ηγεσία τηρεί πλέον σκληρότερη στάση κατά της τρομοκρατίας, προφανώς αναφερόμενος στους Κούρδους που βρίσκονται επί σουηδικού εδάφους.
Υπογράμμισε ότι Στοκχόλμη και Ελσίνκι έχουν κάνει κάποιες σωστές κινήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τόσο από τη Σουηδία όσο και από τη Φινλανδία «αναμένουμε πιο συγκεκριμένα βήματα για την τρομοκρατία».
Πριν μερικές ημέρες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, τόνισε ότι έχει φτάσει πλέον ο καιρός η Σουηδία και η Φινλανδία να καταστούν πλήρη μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ωστόσο, η Άγκυρα ακόμη δεν έχει άρει το βέτο της σχετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης