Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επικίνδυνη η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας – Εκτροχιάστηκε τρένο με στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ στον Έβρο

Επικίνδυνη η ελληνική εμπλοκή  στον πόλεμο της Ουκρανίας – Εκτροχιάστηκε τρένο με στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ στον Έβρο
Το τρένο μετέφερε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κοντέινερ που ξεφορτώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα επικίνδυνη από όλες τις απόψεις αποδεικνύεται η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την κυβέρνηση να είναι υπόλογη για τις πράξεις και αποφάσεις της.
Τρένο φορτωμένο με πολεμικό υλικό του αμερικανικού στρατού εκτροχιάστηκε στις 2/12/2022 στην Αλεξανδρούπολη, είδηση που κάνει τον γύρο των ρωσικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Το πολεμικό υλικό ξεφορτώθηκε πρόσφατα στο λιμάνι του Έβρου από το μεταγωγικό πλοίο Endurance των ΗΠΑ για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού.
Το τρένο εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης, στην περιοχή του Γαλλικού Σταθμού.
Υπήρξε πρόβλημα με το βαγόνι στο οποίο επέβαιναν οι αμερικανοί στρατιωτικοί που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη της μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού.
Στο σημείο έσπευσαν γερανοί και άλλα μηχανήματα προκειμένου να επαναφέρουν τον συρμό στις ράγες, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.

Επικίνδυνο φορτίο

Πρόκειται για φορτίο, με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κοντέινερ που ξεφορτώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από μεταγωγικά για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού με κατεύθυνση την μεθόριο του ΝΑΤΟ.
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ για τη μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία, έχουν επιβεβαιώσει Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ακρίτες της περιοχής που είναι μάρτυρες συνεχούς μετακίνησης πολεμικού υλικού ενώ άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο των σφραγισμένων κοντέινερ, που διασχίζουν την πρωτεύουσα του Έβρου.
tanks_1.JPG
Το γεγονός ανέδειξε και η Pravda, με την προειδοποίηση πως οι ρωσικές δυνάμεις θέτουν στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία μετά την ένταξη των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ.

Capture_218.JPG
pravda.JPG
Στην Αλεξανδρούπολη το «ARC Endurance»

Να σημειωθεί πως κατέπλευσε πάλι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC Endurance» προκειμένου αυτή τη φορά να φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και να τον μεταφέρει στις ΗΠΑ.

Ηδη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ξεκίνησαν να φορτώνονται τα τεθωρακισμένα αλλά και διάφορα οχήματα που είχαν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από τις Βαλκανικές και Βαλτικές χώρες, όπου σταθμεύουν οι αμερικανικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
Το «ARC Endurance», αφού ολοκληρωθεί η φόρτωση, θα αποπλεύσει με προορισμό τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, παρουσιάστηκε πρόβλημα στην υλοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά για τη μεταφορά μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέρους του στρατιωτικού υλικού, το οποίο εκφορτώθηκε από το συγκεκριμένο αμερικανικό μεταγωγικό, και της προώθησής του στη συνέχεια σιδηροδρομικώς.
Το ARC Endurance ξεφόρτωσε πριν λίγες ημέρες στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού υλικού που έφερε από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια απέπλευσε για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπου έκανε το ίδιο με τα υπόλοιπα τεθωρακισμένα και άλλου είδους οχήματα.

arc.JPG
Ακατάλληλη η σιδηροδρομική γραμμή

Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως με τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Κούλατα Βουλγαρίας υπάρχουν προβλήματα λόγω κυρίως της ύπαρξης τούνελ αλλά και της κακής ποιότητας του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος της μεταφοράς των συγκεκριμένων οχημάτων.
Έτσι, τα οχήματα που ξεφόρτωσε το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο τελικά μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη με νταλίκες και από εκεί θα προωθηθούν μαζί με τα υπόλοιπα στις Βαλτικές και Βαλκανικές χώρες.
Μία από αυτές τις αμαξοστοιχίες είναι που εκτροχιάστηκε στις 2/12 στον Γαλλικό Σταθμό της ακριτικής πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης