Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Oι ΗΠΑ εξοπλίζουν τα ελληνικά νησιά, αλλά η συμφωνία για τα F-16 δεν έχει ακόμη επιτευχθεί - Συνομιλίες με Putin (11/12)

Erdogan: Oι ΗΠΑ εξοπλίζουν τα ελληνικά νησιά, αλλά η συμφωνία για τα F-16 δεν έχει ακόμη επιτευχθεί - Συνομιλίες με Putin (11/12)
O Erdogan ανακοίνωσε ότι θα έχει συνομιλίες με τον Putin, την Κυριακή (11/12/2022)
Σχετικά Άρθρα
Νέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, επιβεβαιώνοντας τη συμμαχία του με τη Ρωσία και τον πρόεδρο, Vladimir Putin. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες θα έχουν νέες συνομιλίες την Κυριακή (11/12/2022) για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Απλώνοντας την τουρκική ατζέντα, που περιλαμβάνει θέματα από τη Συρία έως τα F-16, o Erdogan έβαλε στο στόχαστρο του και την Ελλάδα στην οποία καταλογίζει... προκλητικές ενέργειες, ενώ διεμήνυσε -για ακόμα μία φορά- ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην περιοχή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.

Επίθεση σε ΝΑΤΟ

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε ότι «χώρες -συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ- υποστηρίζουν και στέλνουν όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες στη βόρεια Συρία», ενώ υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να σταθεί όρθιος και να καταστήσει την Τουρκία υπεύθυνη στον αγώνα της κατά των τρομοκρατών».
Επίσης, ο Erdogan επεσήμανε ότι «παρά τις θυσίες της, η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ πώς εγκαταλείφθηκε στον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών ομάδων που αποτελούν σοβαρή απειλή».

Βέλη σε ΗΠΑ για βάσεις στην Ελλάδα και F-16

Την ίδια στιγμή, ο Erdogan εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ακόμα η συμφωνία για την αγορά και τον εκσυγχρονισμό F-16.
«Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τα ελληνικά νησιά με όπλα, αεροπλάνα, ενώ η συμφωνία για τα F-16 δεν έχει ακόμη επιτευχθεί» επεσήμανε και υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες.

Νέες επαφές με Putin

Τέλος, ο Erdogan ανακοίνωσε ότι θα έχει νέες επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο την Κυριακή (11/12/2022). «Θα συνομιλήσω με τον Ρώσο πρόεδρο την Κυριακή για τον πόλεμο στην Ουκρανία» είπε και συνέχισε «ενώ υπερασπίζεται σθεναρά την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η Τουρκία αντιτίθεται στην αναζωπύρωση της φλόγας στην περιοχή με παράλογικές πολιτικές κατά της Ρωσίας».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης