Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu κατά Δύσης για το κλείσιμο πρεσβειών: Θα λάβουμε επιπλέον μέτρα εναντίον τους

Cavusoglu κατά Δύσης για το κλείσιμο πρεσβειών: Θα λάβουμε επιπλέον μέτρα εναντίον τους
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε για νέα μέτρα της Άγκυρας εναντίον των πρεσβειών
Σχετικά Άρθρα
Την οργή της Τουρκίας έχει προκαλέσει η απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ να κλείσουν πρεσβείες και προξενικές αρχές υπό τον φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, έκανε λόγο για «σκόπιμη» κίνηση και προειδοποίησε για τη λήψη επιπλέον μέτρων.
«Το υπουργείο Εσωτερικών μας έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μας ειδικά σε αποστολές ορισμένων χωρών μετά από το κάψιμο του Κορανίου και αυτή την ασέβεια. Λαμβάνουμε ήδη μέτρα, είμαστε ευαίσθητοι σε αυτά τα ζητήματα. Επειδή υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε αυτές τις αποστολές. Αλλά βλέπουμε επίσης κάποιες χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το περιστατικό, ευρωπαϊκές χώρες, να τις κλείνουν επίσης» δήλωσε ο Cavusoglu και συνέχισε «γνωρίζουμε επίσης ότι ορισμένες χώρες λένε στις άλλες να "συμμετάσχουν" σε αυτή τη δράση, δηλαδή στη δράση του κλεισίματος. Έχουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. Από κάθε άποψη, από όποια οπτική γωνία και αν το δει κανείς, αυτές οι δηλώσεις και οι ενέργειες κλεισίματος είναι σκόπιμες».
Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε πως η Άγκυρα έχει προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. «Από εδώ και στο εξής, αν καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους χωρίς να μοιράζονται συγκεκριμένες πληροφορίες και έγγραφα, θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα εναντίον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία ζητά εξηγήσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες (2/2/2023) το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Άγκυρα καλεί τους πρεσβευτές εννέα χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανέστειλαν τις εργασίες των προξενείων τους με το πρόσχημα της τρομοκρατικής απειλής.
Επισημαίνεται ότι οι προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία και την Ελβετία για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία ήρθαν μετά τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, που ξέσπασαν λόγω διαδηλώσεων, που η Άγκυρα θεωρεί ισλαμοφοβικές ή αντιτουρκικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης