Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ο πλέον αδιάρρηκτος πυλώνας εθνικής ισχύος

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ο πλέον αδιάρρηκτος πυλώνας εθνικής ισχύος
Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί εγγυητή ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου",σύμφωνα με τον Ν. Παναγιωτόπουλο
«Oι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να υπερβούν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν να αποτελούν τον εγγυητή και θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Η Κυβέρνηση και η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, ενεργούν με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της αμυντικής διπλωματίας, της αναβάθμισης οπλικών συστημάτων και της ενίσχυσης του προσωπικού, που αποτελεί τον βασικό μας πολλαπλασιαστή ισχύος.
Με συνέπεια στον αρχικό μας σχεδιασμό και σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλουμε, έχουμε πετύχει να θωρακίσουμε τη Χώρα μας, προσδίδοντας στους πολίτες της Πατρίδας μας, όχι απλώς το αίσθημα, αλλά τη βεβαιότητα της ασφάλειας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή», τονίζει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας , Ν. Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
«Τη σημερινή ημέρα εορτάζουμε το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ελληνικής ιστορίας: την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μιας ημέρας που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του έθνους μας και αποτέλεσε ξεχωριστό ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού στο βάθος των αιώνων. Ένα ορόσημο που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και το αγωνιστικό πνεύμα των Ελλήνων, στοιχεία που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το Έθνος μας και το καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους του λαούς του κόσμου.
Με τη σημερινή επέτειο του Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τιμούμε τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Ήταν ένας αγώνας για τη δικαιοσύνη, για την εθνική μας ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Με δέος και θαυμασμό στεκόμαστε απέναντι στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που ύψωσαν το ανάστημά τους και κατόρθωσαν να νικήσουν έναν πολυπληθέστερο και ισχυρότερο αντίπαλο, συνδράμοντας αποφασιστικά στην εδραίωση των κατάλληλων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, για την ανάδειξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των λαών για αυτοπροσδιορισμό και εθνική ανεξαρτησία.
Δύο αιώνες μετά από την Ελληνική Επανάσταση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρήση «Ελευθερία ή Θάνατος» ήταν σύνθημα συνειδητής επιλογής και στάση ζωής, που μας διδάσκει ότι αυτός που είναι αποφασισμένος να θυσιαστεί για τα δίκαιά του, δεν πτοείται από αρνητικούς συσχετισμούς αριθμητικής και υλικής ισχύος. Γίνεται ανίκητος!!!», υπογραμμίζει.

Η Ελλάδα εγγυητής, ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας 

Αφού σημειώνει πως «σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς του αγώνα των ηρώων του ’21. Η Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί εγγυητή ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου», συμπληρώνει πως «τίποτα όμως δεν μπορεί να λογίζεται ως δεδομένο. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ανακατατάξεις, προκλήσεις, απειλές και αναθεωρητισμό, που συνδυάζονται με επικίνδυνες πρακτικές επί του πεδίου. Απαιτείται συνεχής και αδιάκοπος αγώνας για τη διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».
Τέλος, δηλώνει «υπερήφανος που ηγούμαι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και συγχαίρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «για την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων σας, για το υψηλό ηθικό σας και την ετοιμότητά σας».
« Εκπληρώνοντας την αποστολή σας, με ζήλο και επαγγελματισμό, δίνετε δύναμη σε όλους μας να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις των καιρών, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο Πυλώνα Εθνικής Ισχύος», προσθέτει.
Σημειώνει πως «η ψυχή, ο πατριωτισμός και η αίσθηση καθήκοντος του Έλληνα στρατιώτη, του Έλληνα Αξιωματικού και Υπαξιωματικού, των ανδρών και γυναικών, που υπηρετούν σε στεριά, θάλασσα και αέρα, είναι οι πιο ισχυρές εγγυήσεις για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Οι καιροί ου μενετοί». Σε μια εποχή αβεβαιότητας και απειλών, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να δράσουμε με σθένος και αποφασιστικά, για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Η συνεχής αξιολόγηση των καταστάσεων και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών, όπου και όποτε αυτές παρουσιάζονται, είναι βασικοί παράγοντες για την πρόοδο, ισχύ και ευημερία της Πατρίδος μας».
Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τονίζει «γυναίκες και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, εμπνευσμένοι από την αθάνατη παράδοση του 1821, να συνεχίσετε με υψηλό φρόνημα, διαρκή επαγρύπνηση, πίστη και προσήλωση στα κοινά μας ιδανικά, να εκτελείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τα καθήκοντά σας, υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, για το οποίο οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης