Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Κόσοβο για την αστυνομική επέμβαση, ακυρώνεται η συμμετοχή σε διακλαδική στρατιωτική άσκηση

ΗΠΑ: Κυρώσεις στο Κόσοβο για την αστυνομική επέμβαση, ακυρώνεται η συμμετοχή σε διακλαδική στρατιωτική άσκηση
Κυρώσεις από ΗΠΑ στην Πρίστινα, ακυρώνεται η συμμετοχή του Κοσόβου στη διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 2023»
Σχετικά Άρθρα
Υπό καθεστώς άτυπων κυρώσεων από τις ΗΠΑ τέθηκε από σήμερα 30/5 το Κόσοβο, εξαιτίας της συμπεριφοράς της κυβέρνησης του Αλμπιν Κούρτι στην εγκαθίδρυση των νεοεκλεγέντων δημάρχων στους δήμους όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ «γυρίζουν την πλάτη» στο Κόσοβο.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα, Τζέφρι Χόβενιερ, σε συνέντευξη Τύπου επέκρινε έντονα την απόφαση της Πρίστινα να επιβάλει με τη βία το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 23ης Απριλίου.
Ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του Κοσόβου στην διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 2023» ενώ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον ενθουσιασμό» να προωθούν το αίτημα του Κοσόβου για αναγνώριση της ανεξαρτησίας. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις Κοσοβάρων επισήμων στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρέσβης σχολίασε ότι κλιμάκωση της έντασης στον Βορρά του Κοσόβου που προκλήθηκε από την Πρίστινα υπονομεύει την διαδικασία για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας. Ο Τζέφρι Χόβενιερ δήλωσε ότι ο Κούρτι δεν εισάκουσε τις συστάσεις των ΗΠΑ στον χειρισμό του ζητήματος των δημάρχων και λειτούργησε αυτοβούλως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης