Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίσκεψη στην Κίνα σχεδιάζει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Επίσκεψη στην Κίνα σχεδιάζει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Να ταξιδέψει στην Κίνα για συνομιλίες σκοπεύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Να ταξιδέψει στην Κίνα για συνομιλίες σκοπεύει εντός των επόμενων εβδομάδων ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η προηγούμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Πεκίνο είχε ακυρωθεί στο «παρά πέντε», στις 3 Φεβρουαρίου, λόγω του περιστατικού με το φερόμενο ως κατασκοπευτικό αερόστατο της Κίνας το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό αφού διέσχισε τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, ενώ το Στέιτ Ντιμπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.
«Δεν έχουμε κανένα ταξίδι για να ανακοινώσει ο υπουργός. 'Οπως έχουμε πει και στο παρελθόν, η επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα επαναπρογραμματιστεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Vedant Patel.
Η προηγούμενη προγραμματισμένη επίσκεψη του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη στο Πεκίνο ακυρώθηκε νωρίτερα φέτος, λόγω ενός φερόμενου ως κατασκοπευτικού αερόστατου μεγάλου ύψους το οποίο διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν καταρριφθεί από τον αμερικανικό στρατό.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου παραμένουν τεταμένες για ζητήματα που κυμαίνονται από την Ταϊβάν ως τη στρατιωτική δραστηριότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης