Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι Ρώσοι δίνουν αμνηστία και στρατολογούν πρώην αιχμαλώτους που πολέμησαν τους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι δίνουν αμνηστία και στρατολογούν πρώην αιχμαλώτους που πολέμησαν τους Ουκρανούς
Χάρη δίνει η Κρατική Δούμα σε πρώην κρατουμένους που προσχώρησαν εθελοντικά στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο

Με απόφαση της Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου δίνεται εφεξής χάρη σε πρώην καταδικασμένους οι οποίοι προσφέρονται να ενταχθούν εθελοντικά στις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία, μια κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση του αριθμού των στρατευμάτων των Ρώσων.

Η νομοθεσία ορίζει τη στρατολόγηση αιχμαλώτων και υπόπτων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια πρακτική που υιοθέτησε για πρώτη φορά η μισθοφορική δύναμη Wagner πέρυσι προτού το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας λάβει παρόμοιο μέτρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Moscow Times.

Η Κρατική Δούμα ανέφερε σε επίσημη δήλωση ότι οι αμνηστίες για τη μάχη στην πρώτη γραμμή του μετώπου δε θα αφορούν σε όλους τους εγκληματίες στις ρωσικές φυλακές καθώς εξαιρούνται: τρομοκρατικά αδικήματα, σεξουαλικά αδικήματα, κατασκοπεία και προδοσία.

«Η ισχύς της απόφασης δεν επεκτείνεται σε όσους έχουν προηγουμένως καταδικαστεί για τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ενέργειες, καθώς και για αδικήματα κατά της σεξουαλικής ιερότητας ανηλίκων», σύμφωνα με διευκρίνιση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Δούμας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης