Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από ΗΠΑ προς Ουκρανία ύψους 500 εκ. δολαρίων

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από ΗΠΑ προς Ουκρανία ύψους 500 εκ. δολαρίων
Πρόκειται για το 41ο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία από το ξέσπασμα του πολέμου - 40 δισ. δολάρια το συνολικό κόστος
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας έως και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, διατηρώντας την γραμμή στήριξης Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία, ενόσω η Μόσχα προσπαθεί να διαχειριστεί τα απόνερα της ανταρσίας της Wagner.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει οχήματα εδάφους καθώς η Ουκρανία πιέζει για την λεγόμενη αντεπίθεσή της, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι. Αναμένεται να συμπεριληφθούν 30 οχήματα μάχης Bradley και 25 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, είπε ένας από τους αξιωματούχους.
Ως μέρος του πακέτου βοήθειας, η Ουκρανία θα λάβει πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), αντιαρματικά όπλα συμπεριλαμβανομένων Javelins και πυρομαχικά για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και Stinger, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters.
Το πακέτο θα χρηματοδοτηθεί χρησιμοποιώντας την Presidental Drawdown Authority ή PDA, η οποία εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να μεταφέρει άρθρα και υπηρεσίες από τις μετοχές των ΗΠΑ χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το υλικό θα προέλθει από το πλεονάζον πολεμικό απόθεμα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης