Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δεσποτόπουλος: «Ο Erdogan πιέζει ήδη για να εξασφαλίσει χρήματα από την Ευρώπη»

Δεσποτόπουλος: «Ο Erdogan πιέζει ήδη για να εξασφαλίσει χρήματα από την Ευρώπη»
Τι αναφέρει για σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος
Ιδιαίτερη αναφορά στην συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.
«Συζητήσαμε θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε, θέματα χαμηλής πολιτικής, και το μήνυμα είναι ότι διατηρούμε την ηρεμία αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας. αυτό είναι το βασικό μήνυμα. Στα σημαντικά της μέρας κρατώ και την συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών να συνεργαστούμε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα χρήματα της ΕΕ για την Τουρκία τελειώνουν και πιθανώς πολύ σύντομα να χρειαστεί μια νέα διαβούλευση για το πώς θα πορευτούμε. Είμαστε σε έναν δρόμο ηρεμίας χωρίς υψηλές προσδοκίες», είπε αρχικά.
Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, «τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2023 θα έχουμε περισσότερες εισόδους στη χώρα από ό,τι είχαμε το 2021 και το 2022. Το κλειδί βρίσκεται στην Ευρώπη αλλά και στην Τουρκία. Ο Erdogan πιέζει ήδη για να εξασφαλίσει χρήματα από την Ευρώπη. Με την Τουρκία δεν έχουν λυθεί τα προβλήματά μας αλλά υπάρχουν κάποια που μπορούμε να συνεργαστούμε. Υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που αφορούν στο εμπόριο ή διασύνδεση σιδηροδρόμων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης