Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού - Έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού - Έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή
Οι Ένοπλες Δαυνάμεις "είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα", ανέφερε ο Ν. Δένδιας
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού. Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση σήμερα, Κυριακή 3/12, στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τα 202 έτη από τον θάνατο του Ήρωα Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Δημοτικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παπά, του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Την Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ήρωα Εμμανουήλ Παπά, στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας, όπως και παρέλαση μαθητών και συλλόγων.
dd_2.JPG
Στην επιμνημόσυνη δέηση και στις άλλες τελετές παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Αχιλλέως Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, Δημήτριος Νότας.
δδδδ.JPG
Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση ο κ. Δένδιας δήλωσε πως «βρίσκομαι σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Και σήμερα, με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την απόδοση τιμής και την επαναφορά στη μνήμη των θυσιών του πρωτεργάτη της Εθνικής Εθνεγερσίας, του μέλους της Φιλικής Εταιρείας, του Αρχιστράτηγου του Μακεδονικού αγώνα του 1821, Εμμανουήλ Παπά. Ενός πατριώτη, άξιου τέκνου της γης της Μακεδονίας.
Ο Εμμανουήλ Παπάς αποτελεί υπόδειγμα προσφοράς προς την πατρίδα. Τα υποδείγματα, τα πρότυπα, είναι απαραίτητα στην εποχή μας, διότι η πατρίδα μας δεν έχει την πολυτέλεια της υπαρξιακής ασφάλειας που απολαμβάνουν άλλες χώρες. Πρέπει να καθίσταται προφανές σε όλους μας ότι η προσφορά στην πατρίδα και την κοινωνία αποτελεί ύψιστο και επαινετέο αγαθό.
Αποτιμώντας λοιπόν τους αγώνες του Εμμανουήλ Παπά, αναλογιζόμαστε συγχρόνως και τις δικές μας ευθύνες.
Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρότερο κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν τη δυνατότητα, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας.
Και θέλω να σας πω και εδώ, από την πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, ότι είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι Πολιτικός Προϊστάμενος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται παντού. Είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, αλλά και οποιαδήποτε απειλή εναντίον της κοινωνίας μας από άλλες αιτίες, όπως η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Είναι εξοπλισμένες καλά με το υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα να τις μεταρρυθμίσουμε, για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προσκλήσεις που δημιούργησε ο 21ος αιώνας.
Κυρίες και κύριοι, νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε και να τιμάμε τις θυσίες ηρώων όπως ο Εμμανουήλ Παπάς.
Σας ευχαριστώ θερμά».

Απονομή μεταλλίων

Επίσης, ο κ. Δένδιας έκανε την απονομή μεταλλίων στους νικητές του 24ου Δρόμου στη μνήμη του Εμανουήλ Παπά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης