Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία – «Λύκος της Θάλασσας»: Τεράστια ναυτική άσκηση με 110 πλοία σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκία – «Λύκος της Θάλασσας»: Τεράστια ναυτική άσκηση με 110 πλοία σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 16 Ιανουαρίου
Η ναυτική άσκηση Seawolf-1/2024, που θα διεξαχθεί από τη Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 16 Ιανουαρίου στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με αξιωματικό του ναυτικού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2023.
Αρχηγός Επιτελείου Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, Αντιπτέραρχος, Kaan Turkkan δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν ναύαρχοι ότι η άσκηση διεξάγεται από τη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων σύμφωνα με το πρόγραμμα ασκήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση στοχεύει να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της επιχειρησιακής διοίκησης και ελέγχου των ναυτικών εντολών, να βελτιώσει τα επίπεδα ετοιμότητας των συμμετεχόντων και να ενισχύσει την κρίση, τη διορατικότητα και τις ικανότητες λήψης αποφάσεων του προσωπικού του αρχηγείου και των συμμετεχουσών μονάδων σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον, δήλωσε ο Turkkan.
Επιπλέον, στόχος είναι η δοκιμή διαδικασιών διαλειτουργικότητας μεταξύ άλλων διοικήσεων δυνάμεων και δημόσιων φορέων.
Ο Turkkan είπε ότι η άσκηση θα περιλαμβάνει οκτώ φρεγάτες, τρεις κορβέτες, 16 σκάφη εφόδου, επτά υποβρύχια, έξι ναρκαλευτικά πλοία, 47 πλοία βοηθητικής κλάσης, 13 περιπολικά, εννέα πλοία προσγείωσης, 10 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 22 εναέρια οχήματα, Ομάδες αποστολής SAT, πέντε ομάδες αποστολής SAS, αμφίβιες μονάδες πεζικού, αμφίβιες ομάδες κομάντος, επιθετικά ελικόπτερα από τη Διοίκηση Δυνάμεων ξηράς, ελικόπτερα γενικής χρήσης, ελικόπτερα βαρέος τύπου, αεροσκάφη επίθεσης από τη Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας, αερομεταφερόμενη έγκαιρη προειδοποίηση και έλεγχος ( AEW&C) αεροσκάφη, αεροσκάφη ρυμούλκησης στόχων, δύο πλοία έρευνας και διάσωσης και έξι σκάφη ακτοφυλακής από τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.
Ανέφερε ότι η άσκηση θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών.
Πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται να συμμετάσχουν περίπου 17.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 110 πλοίων επιφανείας, επτά υποβρύχια, 34 αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα και 22 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Ο Turkkan είπε στις 10 Ιανουαρίου, προγραμματίζονται επίσης επισκέψεις σε λιμάνι από 43 συμμετέχουσες μονάδες που καλύπτουν τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι Τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις, αντλώντας τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους από το μεγάλο τουρκικό έθνος και τη σημαία του μισοφέγγαρου, είναι έτοιμες να θυσιαστούν για την υπεράσπιση της πατρίδας όταν χρειαστεί, με όλα τα πλωτά, καταδυτικά και ιπτάμενα στοιχεία της.
Με ακλόνητη αποφασιστικότητα, δύναμη θέλησης και ενθουσιασμό, το Τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται στην υπηρεσία του έθνους, σταθμευμένο στην πρώτη γραμμή της Γαλάζιας Πατρίδας μας, πέρα από τα σύνορα και στις θάλασσες του κόσμου, επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης