Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλείδωσε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία - Συνάντηση με τον Erdogan στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα

Κλείδωσε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία - Συνάντηση με τον Erdogan στις 13 Μαΐου στην Άγκυρα
Ο κύβος ερρίφθη για την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα
Στις 13 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan στην Αγκυρα, όπως αποφάσισαν οι δύο πλευρές μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις των δύο υπυοργείων εξωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο.
Μιλώντας για την αντίδραση της Τουρκίας στην προοπτική της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας», ενώ συμπλήρωσε πως «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».
«Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευθήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας.
Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει από την προοπτική να χτίσουμε μία θετική ατζέντα. Αύριο, για παράδειγμα, θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει ικανοποίηση, καθώς Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτά τα νησιά χωρίς βίζα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σχετικά με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τόνισε ότι «το Ιράν πρέπει να απομονωθεί για τη συμπεριφορά του, έναντι του Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης