Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 20/5 ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Sameh Shukri, θα συναντηθεί με τον Γ. Γεραπετρίτη

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 20/5 ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Sameh Shukri, θα συναντηθεί με τον Γ.  Γεραπετρίτη
Η Αίγυπτος πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στις διαπραγματευτικές διαδικασίες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Ακόμα μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουν, αλλά και να ενισχύσουν τις στρατηγικές διμερείς σχέσεις τους θα έχουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου Ελλάδα και Αίγυπτος, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Το ταξίδι του Sameh Shukri στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ισραηλινές δυνάμεις να συνεχίζουν τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στις διαπραγματευτικές διαδικασίες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Αθήνα και Κάιρο συμφωνούν στην άμεση ανάγκη αποκλιμάκωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω μεγέθυνση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και ο περιορισμός ενός νέο προσφυγικού κύματος, ειδικά σε περίπτωση που το Ισραήλ αποφασίσει να εισβάλει στη Rafah.
Τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και του μεταναστευτικού, σε ένα βαθμό αλληλένδετα για την Αθήνα και το Κάιρο, θα απασχολήσουν τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, με την ελληνική πρωτεύουσα να θέλει να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει αύξηση στις μεταναστευτικές ροές από την Αίγυπτο στη Λιβύη και από εκεί στα νότια παράλια της Κρήτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης