Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποδίδει ο σεβντάς του Erdogan με τον Abbas - Η Παλαιστινιακή Αρχή ευχαρίστησε και... αναγνώρισε τη «Νότια Κύπρο»

Αποδίδει ο σεβντάς του Erdogan με τον Abbas - Η Παλαιστινιακή Αρχή ευχαρίστησε και... αναγνώρισε τη «Νότια Κύπρο»
H Παλαιστινιακή Αρχή (WAFA) δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι χαιρετίζει την «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»
Συναγερμός σήμανε στις κυπριακές αρχές η αναφορά εκ μέρους της Παλαιστινιακής Αρχής περί «Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου»!
Ειδικότερα, η Παλαιστινιακή Αρχή (WAFA) δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι χαιρετίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Νορβηγίας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης και ότι οι διαδικασίες για την έκδοση διαταγμάτων αναγνώρισης θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε σε αναγνωρίσεις άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία αποκαλεί όπως η Τουρκία, «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»!
Συγκεκριμένα σημειώνεται:
«Η Προεδρία προέτρεψε τις χώρες του κόσμου, ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης, να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας και τις γραμμές του 1967, και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, οι οποίες επέλεξαν τον δρόμο της υποστήριξης της επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας και την εδραίωση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, Δημοκρατία της Τσεχίας, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».
cyprus_1_1.jpg
Διάβημα

Λίγη ώρα αργότερα το κρατικό πρακτορείο της Παλαιστινιακής Αρχής προχώρησε σε αλλαγή και ταυτόχρονα απέστειλε τις απολογίες του στη Λευκωσία.
cyprus_1.jpg
Σε κάθε περίπτωση, μεγάλη φαντασία θα είχε αυτός ο υπάλληλος του πρακτορείου WAFA να βρει τον όρο Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι ο όρος που χρησιμοποιεί από το 1983 η τουρκική διπλωματία, όταν αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, με σκοπό να εμφανίσει την παράνομη διοικητική οντότητα της ΤΔΒΚ ως το μοναδικό νόμιμο κράτος στο νησί.
Από πού βρήκε άραγε αυτόν τον όρο ο/η δημοσιογράφος του επίσημου παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων WAFA με τα αρχικά Κ.Τ.;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης