Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλό χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο - Σοβαρές ζημιές και εισροή νερού

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλό χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο - Σοβαρές ζημιές και εισροή νερού
Το πλοίο Tutor ανήκει στην Livenza Shipping Inc (με έδρα την Ελλάδα) και τη διαχείρισή του, καθώς και εκμετάλλευσή του, έχει η Evalend Shipping Co SA (παρομοίως με έδρα από την Ελλάδα)
Δύο χτυπήματα από αέρος και δια θαλάσσης δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την επίθεση το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του, ενώ έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Σουέζ για την Ινδία, δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί ενώ πιθανότητα το Tutor να χρειαστεί να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι ασφαλείας.
Η επίθεση από αέρος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 67,7 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του υεμενίτικου λιμανιού Χοντέιντα, δήλωσε η βρετανική εταιρία για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey.
Η ελληνική εταιρία διαχείρισης του πλοίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Οι αντάρτες Houthis επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσα από τον Νοέμβριο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas.

Το πλοίο

Το πλοίο Tutor ανήκει στην Livenza Shipping Inc (με έδρα την Ελλάδα) και τη διαχείρισή του, καθώς και εκμετάλλευσή του, έχει η Evalend Shipping Co SA (παρομοίως με έδρα από την Ελλάδα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης