Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιχείρηση Ασπίδες: Στη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ο Δένδιας, πριν αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα

Επιχείρηση Ασπίδες: Στη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ο Δένδιας, πριν αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα
Στη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ. Ε. Κατάρα ΠΝ, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, ο οποίος επισκέφτηκε τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία αναλαμβάνει το έργο της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" κατά των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» με τα 195 μέλη πληρώματος  για ένα 3μηνο θα εμπορικά πλοία Ευρωπαϊκών συμφερόντων παρέχοντας προστασία από τα πυρά των ανταρτών της Υεμένης, με την επιστροφή της στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας να αναμένεται κοντά στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Δένδιας  ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας σχετικά με την αποστολή της.
"Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα", τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας, ο οποίος ευχήθηκε στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα "καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ασφαλή επιστροφή. Ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους".

d2_12.JPG

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε ομιλία προς τον Κυβερνήτη, τα στελέχη και το πλήρωμα της Φρεγάτας, επισημαίνοντας τα εξής:
«Η συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα επιβάλλει, όπως ξέρετε, τη συνέχιση της Επιχείρησης «AΣΠΙΔΕΣ», της μεγαλύτερης στρατιωτικής ευρωπαϊκής επιχείρησης που έχει γίνει ποτέ. Μιας Επιχείρησης που πέρα από το ελληνικό της όνομα, η χώρα μας έχει την ηγεσία. Προβάλλουμε τη σημαία μας, προβάλλουμε την ευρωπαϊκή σημαία, προβάλλουμε τον ευρωπαϊκό βραχίονα, ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος για το εθνικό μας συμφέρον.
Σήμερα φεύγετε, αναλαμβάνετε το έργο της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Θα παρέχετε συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του του πλανήτη. Με την παρουσία σας εκεί υπογραμμίζετε τον ρόλο της Πατρίδας μας, ως παράγοντα Ασφάλειας και Σταθερότητας.
Θα ήθελα με ευγνωμοσύνη, καταρχήν, να αναφερθώ στο πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ». Έφερε με απόλυτη επιτυχία σε πέρας την αποστολή της και το επίσης εξαιρετικά σημαντικό, γύρισε πίσω με ασφάλεια. Δεν πρόκειται να σας αποκρύψω την αλήθεια, άλλωστε την ξέρετε ήδη. Πηγαίνετε σε περιοχή κινδύνου. Εύχομαι, λοιπόν, να γυρίσετε με ασφάλεια στην Πατρίδα, αφού έχετε επιτελέσει το καθήκον σας.
Επαναλαμβάνω, έχω εξηγήσει επανειλημμένα εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία ότι η αποστολή σας δεν είναι «αποστολή κρουαζιέρας». Είναι αποστολή στην οποία εκτίθεστε η καθεμιά και ο καθένας από εσάς σε κίνδυνο. Το κάνετε επιτελώντας το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι η προστασία των εθνικών συμφερόντων.
Θα ήθελα να ξέρετε ότι οι ευχές μας, οι σκέψεις μας θα σας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια της αποστολής σας. Θα έρθω να σας βρω, όπως έκανα και με την «ΥΔΡΑ», στην Ερυθρά Θάλασσα, πιθανότατα συνοδευόμενος από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιοσέπ Μπορέλ (Josep Borrell).
Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα επιδείξετε τον επαγγελματισμό, τον ζήλο, την προσήλωση στο καθήκον, την εθνική υπερηφάνεια που χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Σας εύχομαι από την καρδιά μου, επίσης, να είστε ασφαλείς, να γυρίσετε πίσω στις οικογένειές σας. Ο Άη Νικόλας να είναι στην πλώρη των «ΨΑΡΩΝ».
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Φ/Γ «ΨΑΡΑ», ο κ. Δένδιας δώρισε στον Κυβερνήτη το εικόνισμα του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε προς το πλήρωμα «καλή επιτυχία» στην αποστολή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης