Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ουκρανία παρέλαβε το σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLS, πυρομαχικά, drones και τυφέκια από τη Γερμανία – Στο τέλος του 2024 η επόμενη παρτίδα

Η Ουκρανία παρέλαβε το σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLS, πυρομαχικά, drones και τυφέκια από τη Γερμανία – Στο τέλος του 2024 η επόμενη παρτίδα

Συνολικά, δύο μπαταρίες IRIS-T SLM μεσαίας εμβέλειας και δύο μπαταρίες IRIS-T SLS μικρής εμβέλειας προγραμματίζονται να παραδοθούν στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους

Σχετικά Άρθρα
Ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, η γερμανική κυβέρνηση παρέδωσε το σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας IRIS-T SLS στην Ουκρανία.
Οι σχετικές πληροφορίες εμφανίστηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης.
Επιπλέον, η Ουκρανία έλαβε βλήματα πυροβολικού, διάφορους τύπους drones και τουφέκια επίθεσης και ακριβείας.

Το γερμανικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία περιλαμβάνει:

Σύστημα αεράμυνας IRIS-T SLS.
14 χιλιάδες σφαίρες πυρομαχικών 155 mm.
10 μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας.
26 Vector αναγνωριστικά drones με ανταλλακτικά.
υλικό για εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.
6 Εκσκαφείς Μηχανικός Υψηλής Κινητικότητας.
Τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης Bergepanzer 2 με ανταλλακτικά.
55 χιλιάδες κουτιά πρώτων βοηθειών.
Τυφέκια εφόδου 700 MK 556.
10 τουφέκια ακριβείας HLR 338 με πυρομαχικά.
Τυφέκια 50 CR 308.

Προηγουμένως, η Γερμανία ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, η οποία θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024.
Ο κύριος στόχος αυτής της βοήθειας θα είναι η παροχή στην Ουκρανία πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας, καθώς και πρόσθετων συστημάτων πυροβολικού, πυροβόλων όπλων, drones, τανκς, τεθωρακισμένων οχημάτων κ.λπ.
Συνολικά, δύο μπαταρίες IRIS-T SLM μεσαίας εμβέλειας και δύο μπαταρίες IRIS-T SLS μικρής εμβέλειας προγραμματίζονται να παραδοθούν στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους.
Επίσης, θα έρθουν 10 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard οπλισμένα με δύο πυροβόλα των 35 χλστ.
Εκτός από τα συστήματα αεράμυνας, αναμένονται περίπου 30 άρματα μάχης Leopard 1A5, τα οποία αυτή τη στιγμή αποκαθίστανται από ειδικούς της Rheinmetall.
Επίσης, έχουν διατεθεί 400 τεθωρακισμένα οχήματα MRAP αγνώστου μοντέλου.
Τα συστήματα πυροβολικού θα παρέχονται με τη μορφή 12 αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού PzH-2000, καθώς και τεσσάρων τροχοφόρων αυτοπροωθούμενων πυροβολικών Zuzana 2, ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας που χρηματοδοτείται από κοινού από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία.
Η Ουκρανία παρέλαβε τα πρώτα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας IRIS-T SLS από τη Γερμανία τον Αύγουστο του περασμένου έτους.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV.
Το IRIS-T SLS είναι ικανό να αναχαιτίζει αεροδυναμικούς στόχους σε απόσταση έως και 12 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο έως και 8 χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης