Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κάτω από τα 1.200 δολ. υποχωρεί ο χρυσός - «Ταφόπλακα» η απόφαση της Fed να αρχίσει το tapering, προειδοποιεί η UBS

tags :
Κάτω από τα 1.200 δολ. υποχωρεί ο χρυσός -  «Ταφόπλακα» η απόφαση της Fed να αρχίσει το tapering, προειδοποιεί η UBS
Χάνει την αίγλη του ο χρυσός - Δεν αποτελεί πλέον ανάχωμα απέναντι στον πληθωρισμό
«Ταφόπλακα» για τις τιμές του χρυσού, αποτελεί η απόφαση της Federal Reserve να προχωρήσει στo tapering, δηλαδή τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 10 δισ. δολ.
Όπως εξηγεί ο Daniel Morgan, αναλυτής commodities στην ελβετική τράπεζα UBS, η μείωση της παροχής ρευστότητας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο πληθωρισμού, γεγονός που είναι αρνητικό για το πολύτιμο μέταλλο, οι τιμές του οποίου έχουν υποχωρήσει κατά -27% από τις αρχές του 2013.
«Ο χρυσός θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό πίεση. Πλέον δεν υπάρχουν λόγοι να αντιμετωπίζει κανείς τον χρυσό ως ανάχωμα απέναντι στον πληθωρισμό», προσθέτει ο Morgan, ο οποίος προβλέπει ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 1.200 δολ./ουγγιά σε ορίζοντα διετίας.
Όπως σημειώνει το CNBC, η ρευστότητα από τη Fed, έχει στηρίξει τον χρυσό στέλνοντας τις τιμές στα 1.900 δολ. το 2011.
Ο αναλυτής προτρέπει τους επενδυτές να τοποθετήσουν αλλού τα χρήματά τους, καθώς οι οικονομικοί δείκτης καταδεικνύουν ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2014 και ο χρυσός δεν πρόκειται να αποδώσει σε αυτό το περιβάλλον.
Οι αρνητικές συνέπειες διαφαίνονται ήδη για την τιμή του χρυσού, καθώς υποχωεί κάτω από τα 1.200 δολάρια/ουγγιά, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2013.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του Φεβρουαρίου υποχώρησε στα 1.198 δολ. με πτώση -2,78%, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1.203 δολ. με απώλειες -2,56%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης