Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s - «Αρνητικό» το outlook του ιρλανδικού banking - «Νούμερο 1» κίνδυνος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Στο 30% τα NPLs

Moody’s - «Αρνητικό» το outlook του ιρλανδικού banking - «Νούμερο 1» κίνδυνος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια – Στο 30% τα NPLs
Νούμερο 2 κίνδυνος τα υψηλού ρίσκου assets
«Αρνητικό» διατηρείται το outlook του ιρλανδικού banking, σύμφωνα με νέα έκθεση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, Moody’s.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Moody’s, το outlook των ιρλανδικών τραπεζών διατηρείται σε «αρνητικό» εξαιτίας του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου «προβληματικών» δανείων. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται στο 30% των συνολικών δανείων.
Παράλληλα, εκτός των «κόκκινων» δανείων, σημαίνον κίνδυνος για τις ιρλανδικές τράπεζες συνιστά η επερχόμενη αξιολόγηση των assets, καθώς η υψηλή έκθεση των τραπεζών σε υψηλού ρίσκου στοιχεία αποτελεί πηγή κινδύνων.
Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει η Moody’s, το τραπεζικό περιβάλλον σταδιακά σταθεροποιείται, με την κερδοφορία να επιστρέφει σε θετική τροχιά.
Να σημειωθεί πως η Moody’s παρέχει στην Ιρλανδία «θετικό» outlook, το οποίο αντανακλάται στη βιώσιμη ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας.
Ωστόσο, τα απόνερα της κρίσης έχουν υποσκάψει την πιστοληπτική ικανότητα των ιρλανδικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης