Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Bitcoin από την UBS – Παρά τα μειονεκτήματα, διαθέτει και αρκετά πλεονεκτήματα…

tags :
Ψήφος εμπιστοσύνης στο Bitcoin από την UBS – Παρά τα μειονεκτήματα, διαθέτει και αρκετά πλεονεκτήματα…
Μείζον πρόβλημα η απουσία μίας τράπεζας Bitcoin
Μετά την Goldman Sachs έρχεται πλέον και η σειρά της UBS να υποστηρίξει το ψηφιακό νόμισμα, το Bitcoin.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Derek De Vries το Bitcoin αντιμετωπίζει τις οικονομικές, τεχνικές και κανονιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και ένα πραγματικό νόμισμα.
Η μεταβλητότητα και η κερδοσκοπία στο Bitcoin αποτρέπει από το να είναι ένα σταθερό μέσο αποθήκευσης αξίας ή λογιστικής μονάδας.
Την ίδια ώρα η ημι -μόνιμη παροχή ρευστότητας επιδεινώνει την αστάθεια και τις αποπληθωριστικές πιέσεις.
Ως μέσο ανταλλαγής, σύμφωνα με τον αναλυτή, καταναλώνει ήδη μεγάλους υπολογιστικούς πόρους για σχετικά λίγες συναλλαγές και πρόσωπα.
Η κλιμάκωση των δυσκολιών στο Bitcoin τροφοδοτείται επίσης και από κανονιστικό κενό, καθώς σε ορισμένες χώρες περιορίζεται και σε άλλες οριστικά απαγορεύεται (π.χ. στην Κίνα, στη Ρωσία), εξέλιξη που μπορεί να είναι επιζήμια για την εμπιστοσύνη και το συναίσθημα.
Ένα ακόμη από τα βασικότερα προβλήματα του ψηφιακού νομίσματος είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη τράπεζα που να στηρίζει Bitcoin.
Ωστόσο, ο αναλυτής της UBS τονίζει ότι το Βitcoin θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σύστημα που θα παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια και χαμηλότερο κόστος, εξασφαλίζοντας στους χρήστες τον άμεσο έλεγχο των κεφαλαίων τους και το «ιδιωτικό κλειδί» τους.
Το Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης.
Επίσης, θα μπορούσε να αναπτυχθεί αυτό το είδος του συστήματος πληρωμών και να σε χρήση από τρίτους, με τις τράπεζες να μπορούν να χειριστούν κατάλληλα τις καταθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης