Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒΝP - Αυξάνεται ο κίνδυνος του χρηματοδοτικού κενού λόγω αποκρατικοποιήσεων

ΒΝP - Αυξάνεται ο κίνδυνος του χρηματοδοτικού κενού λόγω αποκρατικοποιήσεων
Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει το 88% της συνολική βοήθειας που έχει συμφωνήσει
Η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο πακέτο διάσωσης που έλαβε και δύο χρόνια μετά την ιστορικών διαστάσεων του χρέους της.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η BNP Paribas, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Greece - Orchestrating its way back to the market - Slide-pack on recent developments & the new 5y GGB", την οποία εξασφάλισε το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη γαλλική επενδυτική τράπεζα, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές κρίνεται εξαιρετικά θετική εξέλιξη, αλλά και μια κίνηση που θα διευκολύνει τη μείωση του χρηματοδοτικού κενού της χώρας για το 2015.
Πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή στα τέσσερα τελευταία χρόνια, στα χρόνια της κρίσης για την Ελλάδα, η BNP Paribas επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει ήδη λάβει το 88% της συνολική βοήθειας που έχει συμφωνήσει. Μέχρι στιγμής έχει λάβει δάνεια ύψους 215 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ, από το σύνολο των δύο πακέτων διάσωσης ύψους 245 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, η Ελλάδα θα λάβει εντός των ερχόμενων εβδομάδων 8,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ και 3,6 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Μετά και την εκταμίευση αυτών των ποσών, το υπόλοιπο βοήθειας που θα έχει απομείνει ανέρχεται στα 18 δισ. ευρώ (2 δισ. από ΕΕ και 16 δισ. από ΔΝΤ).
Όπως προκύπτει από τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις, η Ελλάδα δεν εμφανίζει χρηματοδοτικό κενό για το 2014, αφού οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα καλυφθούν από το υψηλότερο - του αναμενομένου - πρωτογενές πλεόνασμα.
Ωστόσο, η γαλλική τράπεζα προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται να αυξηθεί το ύψος του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για το 2015, λόγω του κινδύνου να μην επιτευχθεί - για μια ακόμη φορά - ο στόχος για τα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης