Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS - Καμία ουσιαστική πρόοδος στην Ευρωζώνη – «Βουτιά» για το ευρώ στα 1,24 δολάρια

UBS - Καμία ουσιαστική πρόοδος στην Ευρωζώνη – «Βουτιά» για το ευρώ στα 1,24 δολάρια
Οι κεντρικές προκλήσεις παραμένουν αμετάβλητες και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί οσονούπω και στο ευρώ
Κόντρα στο παγκόσμιο ρεύμα διαβαίνει η UBS, η οποία καταθέτει μία ανατρεπτική εκτίμηση ως προς τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Ειδικότερα, ο Simon Smiles, οικονομικός διευθυντής της UBS Wealth Management, εκτιμά πως σταδιακά το ευρωπαϊκό νόμισμα θα προσλάβει καθοδικές πιέσεις.
Σύμφωνα με την UBS, πρωτεύοντα ρόλο στις συναλλαγματικές αλλαγές διαδραματίζει ο χαμηλός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και η διαφαινόμενη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Ενώ η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης προβαίνει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, η Fed σταδιακά άρει τη στήριξή της στην αμερικανική οικονομία.
Παράλληλα, η UBS διαπιστώνει πως η Ευρωζώνη εξακολουθεί να διαθέτει πλήθος άλυτων προβλημάτων, τα οποία συνιστούν τροχοπέδη στην ανοδική πορεία του ευρώ. Ένα εξ αυτών των ζητημάτων αποτελεί το υψηλό χρέος των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Ελλάδας.
Επί της ουσίας, παρά το κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές ομολόγων, από το 2011 έως και σήμερα δεν έχει επιδιορθωθεί κανένα πρόβλημα της Ευρωζώνης!
Οι κεντρικές προκλήσεις παραμένουν αμετάβλητες και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί οσονούπω και στο ευρώ.
Αν και το ευρώ βρίσκεται στα 1,39 δολάρια, η UBS αναμένει πως σε βάθος ενός έτους, θα κατρακυλήσει στα 1,24 δολάρια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης