Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas - Μονόδρομος για την ΕΕ η χαλάρωση της λιτότητας - Overweight για τις μετοχές

BNP Paribas - Μονόδρομος για την ΕΕ η χαλάρωση της λιτότητας - Overweight για τις μετοχές
Τι εκτιμά για ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία
Ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ανάκαμψης και χαλάρωση της λιτότητας «βλέπει» για το 2014, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
Σε νέα της ανάλυση, υπό τον τίτλο «Mid-year outlook: growth becoming more widespread», η BNP Paribas διαπιστώνει πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω, χάρη κυρίως της λιγότερης… λιτότητας.
«Η μικρότερη λιτότητα μειώνει την εξάρτηση της ανάπτυξης από τα κυβερνητικά μέτρα» εξηγεί χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της γαλλικής τράπεζας και συντάκτης της έκθεσης, Joost van Leenders.
Παράλληλα, διαπιστώνει μία σχετική σταθεροποίηση της ανεργίας, γεγονός άκρως θετικό ιδίως για τις χώρες της περιφέρειας, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Ωστόσο, προειδοποιεί πως οι επενδύσεις θα παραμένουν υποτονικές.
Σε επίπεδο μετοχών, η BNP Paribas δηλώνει overweight για την Ευρώπη, εξαιτίας της σαφής βελτίωσης της οικονομίας. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή εξαιτίας των κινδύνων που έλκονται από την Ουκρανία.
Όσον αφορά την ΕΚΤ, η γαλλική τράπεζα προκρίνει την επιλογή της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ως την πρέπουσα για την αντιμετώπιση του στασιμοπληθωρισμού, τη συμπίεση των επιτοκίων δανεισμού, την αποδυνάμωση του «ισχυρού» ευρώ και τη στήριξη των μετοχών. «Ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εξακολουθεί να διαθέτει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής» διαμηνύει η BNP Paribas.

ΗΠΑ
Για τη γαλλική τράπεζα, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στον ορθό δρόμο, καθώς οι επενδύσεις ανακάμπτουν περαιτέρω και η ανεργία σταδιακά υποχωρεί. Παράλληλα, δηλώνει neutral για τις αμερικανικές μετοχές, ενώ όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Fed επισημαίνει πως η ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και η αύξηση των επιτοκίων θα συντελεστούν το β’ 6μηνο του 2015.

Ιαπωνία
Όσον αφορά την ιαπωνική οικονομία, η BNP Paribas διαπιστώνει μία σημαντική μείωση της κατανάλωσης, εξαιτίας της αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Παρά ταύτα, η οικονομία αναμένεται να ισχυροποιηθεί προς το τέλος του 2014, εξαιτίας της αύξησης των μισθών και της επίτασης του επενδυτικού κλίματος.
Παράλληλα, η ΒΝP Paribas εκτιμά πως η Bank of Japan θα διευρύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, προκειμένου αφενός να αποδυναμώσει το γεν και αφετέρου να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό. Αυτή η κίνηση βέβαια, θα παράσχει μία θετική στήριξη και στις ιαπωνικές μετοχές.

Κίνα
Για την Κίνα, η γαλλική τράπεζα αναμένει μία περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα του γενικότερου κλίματος στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης