Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild – Απορρίπτει χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας η καγκελάριος Merkel – Καταδικασμένα να αποτύχουν τα σχέδια των Σοσιαλιστών

Bild – Απορρίπτει χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας η καγκελάριος Merkel – Καταδικασμένα να αποτύχουν τα σχέδια των Σοσιαλιστών
Αντίθετος στο ενδεχόμενο αυτό είναι και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ. Βέμπερ
Απορρίπτει το ενδεχόμενο χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel η οποία φέρεται να δήλωσε ότι τα εν λόγω σχέδια των ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο επικαλείται η DW, η Merkel απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας, γεγονός που ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε χθες, Κυριακή, με τους χριστιανοδημοκράτες/χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) επικεφαλής των Κ.Ο. των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, τον επικεφαλής της Κ. Ο. των CDU/CSU στο γερμανικό κοινοβούλιο Φ. Κάουντερ, καθώς και τον επικεφαλής των γερμανών ευρωβουλευτών των δυο χριστιανικών κομμάτων Χ. Ρόιλ.
Τα εν λόγω σχέδια των ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και δεν αποτελούν θέση της γερμανικής κυβέρνησης, φέρεται να διαβεβαίωσε η καγκελάριος τους συνομιλητές της στη συνάντηση.
Ας σημειωθεί ότι σε μίνι συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παρίσι, οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. τάχθηκαν υπέρ μιας πιο ευέλικτης ερμηνείας των κανονισμών του Συμφώνου Σταθερότητας.
Παράλληλα, η Α. Μέρκελ αποσαφήνισε ότι και ο νέος επίτροπος της Γερμανίας θα πρέπει να προέρχεται από τις τάξεις των χριστιανικών κομμάτων, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι ο χριστιανοδημοκράτης Γκίντερ Έτινγκερ, νυν επίτροπος για θέματα Ενέργειας, θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ενδεχόμενες παραχωρήσεις έναντι των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών σε αυτό το θέμα θα προκαλούσαν δυσθυμία στην κομματική βάση, τόνισαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφώνησε και η καγκελάριος, σύμφωνα με την Bild.

Αντίθετος στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ

Αντίθετος στο ενδεχόμενο χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας είναι και ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Die Welt», «θέλω τη συμμαχία με τους Σοσιαλιστές στην Ευρώπη. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να εξαγοραστεί με ένα προφανές λάθος. Θα πρέπει να πείσουμε τους Σοσιαλιστές ως προς αυτό».
Αναφερόμενος στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι το ΕΛΚ στηρίζει την επανεκλογή του Σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, σημειώνοντας ότι «θα προτείνω στην πολιτική μου ομάδα να μοιράσουμε την προεδρία στο Ε.Κ. μεταξύ Σοσιαλιστών και ΕΛΚ (…). Αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξουμε την πρόταση της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών για το πρώτο μέρος της θητείας (σ.σ. για τα πρώτα δυόμιση χρόνια)».
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Λουξεμβούργιου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, ο Μ. Βέμπερ ανέφερε ότι «για το ΕΛΚ είναι σαφές: ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν και θα κρατήσουμε την Ευρώπη σε τροχιά σταθερότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης