Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Γαλλία και Ιταλία… η σύγκριση μεταξύ δύο προβληματικών οικονομιών

Natixis: Γαλλία και Ιταλία… η σύγκριση μεταξύ δύο προβληματικών οικονομιών
Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η αισιοδοξία για την Ιταλία;
Μία ενδιαφέρουσα σύγκριση μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας πραγματοποιεί η Natixis, η οποία αναρωτιέται εάν η αισιοδοξία για την Ιταλία και η απαισιοδοξία για την Γαλλία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Σε σημερινή της έκθεση, η Natixis εκτιμά πως η Ιταλία αν και βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση έναντι της Γαλλίας, εντούτοις εκπέμπει ένα κύμα αισιοδοξίας, εν αντιθέσει με τη Γαλλία, της οποίας το μέλλον διαγράφεται περισσότερο δυσοίωνο.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, παρά το γεγονός πως η Ιταλία αντιμετωπίζει σοβαρότερα προβλήματα, εντούτοις το μέλλον των ιταλικών εταιρειών είναι λαμπρότερο των γαλλικών.
Ωστόσο, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας προκαλεί περισσότερα προβλήματα στην Ιταλία έναντι της Γαλλίας.
Σε επίπεδο δημοσιονομικών, η Γαλλία εμφανίζει μεγαλύτερα προβλήματα έναντι της Ιταλίας, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα διαγράφει μία ανοδική τροχιά. Στον αντίποδα ωστόσο, το χρέος της Ιταλίας είναι κατά πολύ υψηλότερο της Γαλλίας.





Σε επίπεδο ανάπτυξης, η κατάσταση είναι περισσότερο δύσκολη στην Ιταλία, καθώς η ιταλική οικονομία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με βραχύτατους ρυθμούς. Βέβαια, και στη Γαλλία – παρά το γεγονός πως η ανάπτυξη κινείται στο +0,8% - οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν εντυπωσιάζουν.
Ανακεφαλαιώνοντας, η Natixis εκτιμά πως οι προοπτικές της οικονομίας τόσο της Γαλλίας όσο και της Ιταλίας είναι «θολές», γεγονός πως δεν δικαιολογεί την περιρρέουσα αισιοδοξία γύρω από την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης