Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Νευρικοί οι 2.325 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως - Επιφυλακτικοί στις επενδύσεις τους

tags :
UBS: Νευρικοί οι 2.325  δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως - Επιφυλακτικοί στις επενδύσεις τους
Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση της UBS για τους....δισεκατομμυριούχους του πλανήτη....
Νευρικοί όσον αφορά τις τοποθετήσεις των χρημάτων τους σε επενδύσεις, εμφανίζονται οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, για αυτό το λόγο διακρατούν ένα «βουνό» από μετρητά, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Wealth-X της Σιγκαπούρης και της ελβετικής τράπεζας UBS.
Όπως μεταδίδει το CNBC, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι περίπου 2.325 δισεκατομμυριούχοι διεθνώς διακρατούν κατά μέσο όρο 600 εκατ. δολάρια σε μετρητά , ποσό αυξημένο κατά 60 εκατ. δολάρια, κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρυσι και μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Οι δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν να έχουν σε μετρητά κατά μέσο όρο το 19% της καθαρής αξίας της περιουσίας τους.
«Αυτή η αυξημένη ρευστότητα καταδεικνύει πως πολλοί δισεκατομμυριούχοι κρατούν τα χρήματά τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις», αναφέρει η μελέτη.
Αναλυτικά, στην Ευρώπη καταγράφονται 775 δισεκατομμυριούχοι, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων ανέρχονται συγκεντρωτικά στα 2,375 τρισ. δολάρια για το 2014.
Οι δισεκατομμυριούχοι της Βόρειας Αμερικής είναι λιγότεροι, μόλις 609 και η περιουσία τους είναι ελαφρώς μικρότερη από εκείνη των Ευρωπαίων, στα 2,371 τρισ. δολάρια.
Ο πλούτος παγκοσμίως, ο οποίος βρίσκεται στην κατοχή 2.325 δισεκατομμυριούχων, σημείωσε αύξηση κατά 12%, φτάνοντας τα 7,3 τρισ. δολάρια μέχρι τον Ιούλιο του 2014.
Οι πλούσιοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το τραύμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009, όταν πολλές πλούσιες οικογένειες είχαν ξεμείνει από μετρητά, σχολιάζει ο Simon Smiles, της UBS Wealth Management, ενώ προσθέτει ότι έχασαν και το μεγάλο ράλι της αγοράς το 2012 και το 2013.
Άρα νιώθουν ότι έχασαν την καλύτερα ευκαιρία για επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης