Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ο πολιτικός κίνδυνος καταστρέφει τον μήνα του μέλιτος της Ελλάδας - Φόβοι πως η τρόικα δεν θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2015

CNBC: Ο πολιτικός κίνδυνος καταστρέφει τον μήνα του μέλιτος της Ελλάδας - Φόβοι πως η τρόικα δεν θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2015
Η διεθνής επενδυτική κοινότητα εκφράζει φόβους πως η ελληνική Βουλή δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Οι φόβοι για τον πολιτικό κίνδυνο που απειλεί την Ελλάδα καταστρέφουν... τον μήνα του μέλιτος της χώρας με τις διεθνείς αγορές, επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο CNBC, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας πήρε την ανιούσα κατά την τελευταία εβδομάδα, καθώς επέστρεψε η απειλή της πολιτικής αστάθειας.
Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι φόβοι πως η τρόικα δεν θα εγκρίνει το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, 2015.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, για την έναρξη της κρισιμότατης πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Η διεθνής επενδυτική κοινότητα εκφράζει νέους φόβους πως η ελληνική Βουλή δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.
Αυτό θα προκαλέσει την κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης και θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές την Ελλάδα, εκτιμά το CNBC.
Εάν η Ελλάδα μπει σε νέες πολιτικές περιπέτειες, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η πρόοδος που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει η Αθήνα, στο μέτωπο της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Και όλα αυτά, ενώ η χώρα επιδιώκει την πρόωρη απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι φέτος και όχι το 2016, όπως έχει προγραμματιστεί αρχικώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης