Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Ο Δείκτης Τραπεζών το «κλειδί» για την κρίσιμη συνέχεια στο Χ.Α.Α. - Οι 114 μονάδες σημαντικό σημείο... στήριξης

Στον παλμό των dealing rooms: Ο Δείκτης Τραπεζών το «κλειδί» για την κρίσιμη συνέχεια στο Χ.Α.Α. - Οι 114 μονάδες σημαντικό σημείο... στήριξης
Ιδιαίτερα σημαντική ως φίλτρο για τον τερματισμό ή όχι του κύριου πτωτικού κυματισμού θεωρείται η ζώνη των 985 μονάδων
Με απώλειες (-7,62%) έκλεισε η εβδομάδα για το ΓΔ μετά το ανοδικό ‘διάλλειμα’ που είχε προηγηθεί.
Ταυτόχρονα είχαμε μηνιαίο κλείσιμο στις 915,83 μονάδες με τον Οκτώβριο να πραγματοποιεί την χειρότερη απόδοση έτους (-13,73%).
Για να εντοπίσουμε ανάλογη κίνηση πρέπει να ανατρέξουμε στον Ιούνιο του 2013 (-16,46%).
Όπως είχε επισημανθεί σε παλαιότερο σχόλιο, ιδιαίτερα σημαντική ως φίλτρο για τον τερματισμό ή όχι του κύριου πτωτικού κυματισμού θεωρείται η ζώνη των 985 μονάδων (απλός κ.μ.ο. 30 περιόδων στο μηνιαίο γράφημα του ΓΔ).
Συνεπώς το κλείσιμο Οκτωβρίου επιδεινώνει την τεχνική εικόνα αυξάνοντας τις πιθανότητες για επαναπροσέγγιση της ζώνης των 850 μονάδων στον τρέχοντα μήνα.
Ανάχωμα – στήριξη για το ΓΔ αποτελεί η ζώνη των 890 μονάδων καθώς πτωτική διάσπασή της, θα επιτάχυνε την κίνηση πιθανότατα για δημιουργία νέων χαμηλών έτους καθώς ο ΓΔ μετρά ήδη μία αποτυχημένη απόπειρα πτωτικής διάσπασης της συγκεκριμένης ζώνης  την προηγούμενη Πέμπτη 30/10.
Κλειδί θα αποτελέσει η συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη (ΔΤΡ), ο οποίος συνεχίζει την αδυναμία πραγματοποίησης κλεισιμάτων άνω των 130 μονάδων με ορατό το ενδεχόμενο πτωτικής επιτάχυνσης σε μία εκ νέου διάσπαση των 114 μονάδων.
Η πτωτική πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, φάνηκε να μην ανακόπτεται από τη θετική έκβαση των αποτελεσμάτων των stress tests αλλά και των ανοδικών αντιδράσεων των διεθνών δεικτών που έλαβαν μέρος την προηγούμενη εβδομάδα.
Η τεχνική ανοδική διάσπαση της ζώνης των 1015 μονάδων όπως αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο επιτεύχθηκε μόνο ενδοσυνεδριακά τη Δευτέρα, μετά τον απόηχο των stress tests φτάνοντας στις 1023,64 μονάδες αλλά στη συνέχεια εντός τριών ημερών βυθίστηκε έως και 15,6% στις 855,65 μονάδες.
Η μόνη θετική συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αυτή της Παρασκευής μετά την έκπληξη από την τράπεζα της Ιαπωνίας που προέβη σε ξαφνική ανακοίνωση ενίσχυσης του QE από 60-70 τρις Yen σε 80 τρις οδηγώντας την πλειοψηφία των ξένων αγορών σε υψηλά μηνός.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε αμέσως μετά την γνωστοποίηση της συνέχισης του tapering από την FED ολοκληρώνοντας τον τελευταίο γύρο του προγράμματος αγοράς ομολόγων αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η ΕΚΤ καθυστερεί να λάβει μέτρα για την αύξηση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού πλην των μέτρων νομισματικής πολιτικής που προς το παρόν δεν έχουν κάποιο μακροοικονομικό αντίκτυπο.
Εξίσου σημαντικός και ο Νοέμβριος για το ΧΑΑ όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα σχόλια, με δύο πιστοληπτικές αξιολογήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα από τους οίκους Fitch και Moody’s στις 21.11 και 28.11 αντίστοιχα, την πολυαναμενόμενη εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και την γνωστοποίηση εταιρικών αποτελεσμάτων 9μήνου να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν το κακό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω κυρίως της έντονης πολιτικής αβεβαιότητας.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης