Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Κρίσιμη η επαναπροσέγγιση της ζώνης των 890 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

Στον παλμό των dealing rooms: Κρίσιμη η επαναπροσέγγιση της ζώνης των 890 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη
Σε επίπεδο ΓΔ η σημαντική ζώνη των 890 μονάδων είναι αυτή που θα κρίνει την επαναπροσέγγιση των χαμηλών έτους ή όχι
Με εβδομαδιαίες απώλειες (-0,58%) στις 910,5 μονάδες έκλεισε τελικά ο ΓΔ μετά την εντυπωσιακή μονοτασική πτωτική κίνηση της αγοράς την Παρασκευή 7/11.
Έτσι από το υψηλό της Πέμπτης 6/11 (970,54 μον.) ο ΓΔ έδωσε κλείσιμο σχεδόν στο απόλυτο εβδομαδιαίο χαμηλό (909,21 μονάδες).
Με αυτόν τον τρόπο οι πέντε ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν (με μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα) ακυρώθηκαν μέσα σε μία!!, με τους πωλητές να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές.
Όπως άλλωστε είχε επισημανθεί στο προηγούμενο σχόλιο της 3/11, το κλείσιμο Οκτωβρίου επιδείνωσε την τεχνική εικόνα του ΓΔ και ο τραπεζικός δείκτη (ΔΤΡ), αποτέλεσε το κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ΧΑΑ, αφού η αδυναμία πραγματοποίησης κλεισιμάτων  άνω των 130 μονάδων συνεχίστηκε και το ενδεχόμενο πτωτικής επιτάχυνσης είναι τώρα ορατό σε μία εκ νέου διάσπαση των 114 μονάδων.
Σε επίπεδο ΓΔ η σημαντική ζώνη των 890 μονάδων είναι αυτή που θα κρίνει την επαναπροσέγγιση των χαμηλών έτους ή όχι (852,87 μονάδες).
Επισημαίνεται ότι έως τώρα δεν έχει δοθεί εβδομαδιαίο κλείσιμο χαμηλότερα της συγκεκριμένης ζώνης.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο του έτους έχει εξελιχθεί το τέταρτο  τρίμηνο με την αβεβαιότητα από το πολιτικό προσκήνιο να διαχέεται στο σύνολο των μελλοντικών εξελίξεων που αφορούν την χώρα μας.
Η επικείμενη έλευση της Τρόικας και η γρήγορη συμφωνία με αυτή είναι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης καθώς θεμιτό είναι να επιτευχθεί πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Το αγκάθι της υπόθεσης, τα 2,5 δις δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2015 βάση των υπολογισμών της Τρόικας με ένα τρίτο πακέτο στήριξης να ξαναμπαίνει στο προσκήνιο λόγω αδυναμίας της Ελλάδας να δανειστεί από τις αγορές.
Βέβαια τα περιθώρια σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους στενεύουν όλο και περισσότερο μετά τις τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων στο Reuters για τη βιωσιμότητα του χρέους με τις παρούσες συνθήκες, να είναι εφικτή.
Στο μεσοδιάστημα, πιθανές αναβαθμίσεις από Fitch και Moody’s σε συνδυασμό με μία θετική αξιολόγηση από πλευράς Τρόικας, δύναται να  χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για μία θετικότερη έκβαση στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους τόσο για το χρέος όσο και για το μνημονιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει η χώρα μας στην συνέχεια.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης