Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Draghi: H EKT δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων - Απογοητευτικό το outlook της Ευρωζώνης

tags :
Draghi: H EKT δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων - Απογοητευτικό το outlook της Ευρωζώνης
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έχασε momentum από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα
(upd)Ισχυρό σήμα κινδύνου για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εκπέμπει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, τονίζοντας πως το outlook της Ευρωζώνης παραμένει απογοητευτικό, γεγονός που ανοίγει την πόρτα στο ενδεχόμενο αγοράς κρατικών ομολόγων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ συνιστά μια πιθανότητα. Εάν επεκταθεί το πρόγραμμα αγοράς assets, δεν αποκλείεται τότε να συμπεριληφθούν οι αγορές κρατικών ομολόγων", δεσμεύθηκε ο διοικητής της ΕΚΤ. 
Παράλληλα ο ισχυρός άντρας της Φρανκφούρτη επαναδιατυπώνει τη δέσμευση της ΕΚΤ για τη λήψη νέας δράσης, εάν απαιτηθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να υιοθετήσει περισσότερα μη συμβατικά μέτρα, αν αυτό καταστεί αναγκαίο".
Τα μέτρα αυτά, όπως επισημαίνει ο Draghi, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρόσθετες αλλαγές στο μέγεθος και τη σύσταση του ισολογισμού της ΕΚΤ.
Στόχος όλων αυτών είναι ένας: Η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, εξηγεί ο διοικητής της ΕΚΤ.
"Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έχασε momentum από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα", σπεύδει να επισημάνει ο Draghi για να προσθέσει πως η ανάκαμψη θα παραμείνει μετριοπαθής.
Tαυτόχρονα, εστιάζοντας στο σύστημα των collaterals (εγγυήσεων), τα οποία χορηγούν οι τράπεζες στην ΕΚΤ για να λάβουν ρευστότητα, το χαρακτήρισε εξαιρετικά αποτελεσματικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης