Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Εν αναμονή ισχυρής βραχυπρόθεσμης εκτόνωσης... ύστερα από την «επίμονη» συσσώρευση των τελευταίων ημερών

Στον παλμό των dealing rooms: Εν αναμονή ισχυρής βραχυπρόθεσμης εκτόνωσης... ύστερα από την «επίμονη» συσσώρευση των τελευταίων ημερών
Στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης να παλινδρομεί σε στενό εύρος 37,47 μονάδων (942,17 – 979,64)
Σχεδόν αμετάβλητο άφησε το ΓΔ η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (+0,04%) κλείνοντας στις 963,59 μονάδες με αξία συναλλαγών χαμηλότερη των 65 εκ. ευρώ.
Συνέχεια συσσώρευσης λοιπόν για την αγορά παρατηρώντας στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις το ΓΔ να παλινδρομεί σε στενό εύρος 37,47 μονάδων (942,17 – 979,64) δείχνοντας απροθυμία να κινηθεί έντονα πτωτικά παρά την αρνητική ειδησεογραφία η οποία αναλύεται παρακάτω.
Ο συγκεκριμένος σχηματισμός παρότι ατασικός, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ενσωματώνει δυναμική εκτόνωσης 65 έως 75 μονάδων τουλάχιστον.
Δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ταχύτητα της κίνησης στις ζώνες διάσπασης (992 μον. και 938 μον.) η οποία αυξανόμενη θα επιτάχυνε την πορεία του ΓΔ προς τις ζώνες των 1030 μον. και 890 μον. αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται η παραμονή του σήματος πώλησης στο μεσοπρόθεσμο momentum όσο δεν πραγματοποιείται εβδομαδιαίο κλείσιμο άνω της ζώνης των 1010 μονάδων.
Με τα χρονικά περιθώρια να έχουν περιοριστεί αισθητά, η κυβέρνηση φαίνεται να συμβιβάζεται με τα αιτήματα της Τρόικας ώστε να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές μέσα στο έτος και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επόμενο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Μία παράταση του μνημονίου φαντάζει πλέον το πιθανότερο σενάριο με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να παρουσιάζει μικρή αποκλιμάκωση στο επίπεδο του 8% (μετά τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου όπου είχε φτάσει στα επίπεδα του 5,5%) θέτοντας την χώρα εκτός αγορών για ακόμη μία φορά ως αποτέλεσμα των συνεχών αρνητικών εξελίξεων στο πολιτικό επίπεδο.
Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων της ΕΚΤ, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη και στόχευσε ξανά στις μεταρρυθμίσεις με τις όποιες πεποιθήσεις για κούρεμα του χρέους να αποτελούν πλέον σενάρια φαντασίας.
Μετά τη διατήρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Fitch σε «Β» στις 21.11 αναμέναμε ανάλογη επικαιροποίηση της αξιολόγησης της χώρας και από τον οίκο Moody’s την προηγούμενη Παρασκεύη 28.11, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, μία εξέλιξη που μόνο θετικά δεν μπορεί να ληφθεί.
Έχοντας μπει στον τελευταίο και πιο κρίσιμο μήνα για τη μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Δεκέμβριος θα αποδειχτεί μήνας καθοριστικής σημασίας και για τη συνέχεια του ΧΑΑ.
Η όποια πρόβλεψη για το μέλλον του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού είναι πολύ δύσκολη με τα ανοιχτά μέτωπα πολλά και την αβεβαιότητα να βρίσκεται στο ζενίθ.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης