Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται οι εκδόσεις ομολόγων junk στην Ευρώπη

Moody's: Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται οι εκδόσεις ομολόγων junk στην Ευρώπη
Οι εκδόσεις ομολόγων junk σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική αυξήθηκαν κατά 55%, στα 141 δισ. δολ. το 2013, από 91 δισ. δολ. το 2012
Αυξάνονται οι εκδόσεις ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης (ομολόγων junk) στην Ευρώπη, όπως διαπιστώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Όπως επισημαίνει η Moody's, δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών στις αγορές διεθνώς, οι εκδόσεις ομολόγων junk έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τα τελευταία δύο χρόνια, ξεπερνώντας μάλιστα τις αντίστοιχες εκδόσεις στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Moody's, οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις αγορές ομολόγων σε Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, έχουν αρχίσει να εκφράζουν ανησυχίες για:
- τον κίνδυνο επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
- τον κίνδυνο γεωπολιτικής αστάθειας στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Moody's, οι εκδόσεις ομολόγων junk σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική αυξήθηκαν κατά 55%, στα 141 δισ. δολάρια το 2013, από 91 δισ. δολάρια το 2012.
Στον αντίποδα, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, οι εκδόσεις ομολόγων junk στις ΗΠΑ μειώθηκαν στα 316 δισ. δολάρια, από 307 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης