Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η ΕΚΤ βρήκε μια κομψή λύση για την Ελλάδα - «Καρότο και μαστίγιο» για τη νέα κυβέρνηση

BofA Merrill Lynch: Η ΕΚΤ βρήκε μια κομψή λύση για την Ελλάδα - «Καρότο και μαστίγιο» για τη νέα κυβέρνηση
«Καρότο και μαστίγιο» ώστε η νέα κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Τρόικα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρήκε τη χρυσή τομή στην προσπάθεια της να εντάξει τα ελληνικά ομολόγα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η οποία δίνει τα εύσημα στην ευρωτράπεζα.
Στην 6σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο ECB review: QE-AD, QE ahead of the curve" (ΕΚΤ: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη βάση της καμπύλης), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι τελικά το μήνυμα στην Ελλάδα ήταν τέλεια ζυγιασμένο.
Όπως αναμενόταν, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την αγορά κρατικών ομολόγων υπό επιπλέον κριτήρια.
Αυτή η διατύπωση πάντα δημιουργεί ασάφειες.
Η ΕΚΤ βρήκε μια κομψή λύση.
Δεδομένου ότι, λόγω του προγράμματος SMP, η ΕΚΤ κατέχει ήδη "πάρα πολλά" ελληνικά ομόλογα, δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πριν τον Ιούλιο του 2015.
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα ελληνικά ομόλογα που κυκλοφορούν στην αγορά θα μειωθούν σημαντικά, καθώς θα τα αγοράζει η ΕΚΤ, εφόσον η αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής ολοκληρωθεί.
Αυτό δημιουργεί ταυτόχρονα επιπλέον μόχλευση, οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση αναδειχθεί από τις εκλογές της Κυριακής, αλλά και ακολουθείται και η στρατηγική «καρότο και μαστίγιο», ώστε η νέα κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης