Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον Παλμό των dealing rooms: Αναγκαία η διακράτηση της ζώνης των 720 μονάδων για την αποφυγή νέου πτωτικού κύματος

Στον Παλμό των dealing rooms: Αναγκαία η διακράτηση της ζώνης των 720 μονάδων για την αποφυγή νέου πτωτικού κύματος
Η ζώνη των 720 μονάδων θα απειληθεί μόνο με εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης/δανειστών
Εβδομάδα ανοδικής αντίδρασης ήταν η προηγούμενη με το ΓΔ να κλείνει στις 803,36 μον. με κέρδη (+11,28%).
Οι ακραίες ενδοημερήσιες διακυμάνσεις συνεχίστηκαν στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε δεικτοβαρή blue chips απόρροια της μεγάλης επενδυτικής νευρικότητας-αβεβαιότητας που εμπεριέχεται βραχυπρόθεσμα.
Φιλότιμη θα χαρακτηρίζαμε την προσπάθεια του ΓΔ αφού πλησίασε την Τετάρτη που μας πέρασε τις 864 μονάδες!! κλείνοντας όμως χαμηλότερα της ζώνης των 835 μονάδων, γεγονός που κρατά το σήμα πώλησης εν ισχύ στο εβδομαδιαίο time frame βάζοντας στον ΄πάγο΄οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή τάσης.
Ο τραπεζικός δείκτης ηγήθηκε στο "ξεφούσκωμα" της 5/2 και 6/2 κλείνοντας στις 668,67 μονάδες, χάνοντας 19,8% στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδος παίρνοντας αμυντική στάση ενόψει των προσεχών διαβουλεύσεων οι οποίες θα τραβήξουν τα βλέμματα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.
Συνέχιση πτωτικής κίνησης σε ΔΤΡ και κλείσιμο χαμηλότερα των 630 μονάδων στο ημερήσιο γράφημα, θα επιδεινώσει περαιτέρω την τεχνική εικόνα του δείκτη παραπέμποντας σε προσέγγιση των 550 μονάδων.
Σε επίπεδο ΓΔ στη ζώνη των 720 μον. εντοπίζεται προσπάθεια δημιουργίας σημαντικής βάσης η οποία θα απειληθεί μόνο!! με εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης/δανειστών.
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος Standard and Poor’s, σε Β- από Β την Παρασκευή 6/2, ενώ διατήρησε το credit watch αρνητικό.
Αίτιο αυτής της υποβάθμισης η μεγάλη διάρκεια άκαρπων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και οι πιέσεις που ασκούνται στο τραπεζικό σύστημα από την ΕΚΤ και στην ελληνική οικονομία σε περίπτωση  που δεν ανανεωθεί η παράταση του μνημονίου που λήγει στις 28/2.
Ασφυκτική πίεση δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από Βερολίνο - ΕΚΤ, ενώ ο χρόνος που απομένει για να επιτευχθεί έστω μία προσωρινή συμφωνία είναι πλέον ελάχιστος.
Το έκτακτο Eurogroup που θα λάβει μέρος στις 11/2 και θα ακολουθηθεί από το προγραμματισμένο στις 16/2, θα φανεί καθοριστικής σημασίας για τη χώρα, για την απόφαση που θα παρθεί τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς όπως αναφέραμε απομένουν λιγότερες από τρείς εβδομάδες για την λήξη του παρόντος προγράμματος.
Στις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε η αίτηση προγράμματος «Γέφυρα» έως τον Ιούνιο, ώστε με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας, μέχρι να κατατεθούν οι τελικές προτάσεις της Ελλάδας όπου θα οδηγήσουν σε σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους.
Ενώ τέλος, αναγγέλθηκαν  μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας, τα οποία αντικρούονται με το πρόγραμμα που απαιτούν οι δανειστές.

Τμήμα ανάλυσης της Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης