Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Μικρή η πρόοδος στην προσπάθεια της Ευρώπης να αποτρέψει την απειλή Grexit

tags :
CNN Money: Μικρή η πρόοδος στην προσπάθεια της Ευρώπης να αποτρέψει την απειλή Grexit
Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ορατό με την έναρξη των διαπραγματεύσεων
Μικρή είναι η πρόοδος που σημειώθηκε στην προσπάθειας της Ευρώπης να αποφύγει μια νέα κρίση που ενδεχομένως να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN Money.
Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία, το CNN Money τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πενταετία της λιτότητας καταδίκασε τη χώρα σε ένα πτωτικό σπιράλ, το οποίο καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή του τεράστιου ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα απορρίπτει το τρέχον πρόγραμμα και ζητά «γέφυρα» έξι μηνών, προκειμένου να βρει χώρο να αναπνεύσει και να διαπραγματευθεί μια μακροπρόθεσμη λύση.
Όπως τονίζεται, παρά την πρόοδο χθες, το Eurogroup δεν κατέληξε σε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Η Ελλάδα επιθυμεί τη μετακύλιση του 30% των δεσμεύσεών των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και ελάφρυνση του χρέους, το οποίο διαμορφώνεται στο 175% του ΑΕΠ και είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο, σημειώνει το CNN Money.
Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ορατό με την έναρξη των διαπραγματεύσεων και επί της ουσίας, λίγα άλλαξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης