Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντική η διακράτηση της ζώνης των 835 μονάδων

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντική η διακράτηση της ζώνης των 835 μονάδων
Η αγορά σε επίπεδο ΓΔ έχει ακυρώσει το 50% και πλέον του πτωτικού κύματος
Με κέρδη (11,28%) έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα για το ΓΔ στις 893,28 μονάδες επιταχύνοντας εντυπωσιακά την Παρασκευή 13/2 (+5,61%) προεξοφλώντας εμπρόθεσμη θετική έκβαση στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας οι οποίες συνεχίζονται.
Χρειάστηκαν λοιπόν εφτά εβδομάδες για πραγματοποιηθεί ανοδική διάσπαση της σημαντικότατης αντίστασης της περιοχής των 835 μονάδων με αποτέλεσμα την ακύρωση του σήματος πώλησης στον εβδομαδιαίο σχηματισμό και την εισαγωγή του σε ουδέτερο status.
Αξίζει να επισημάνουμε το ιστόγραμμα του ταλαντωτή MACD (12,26,9) το οποίο βρίσκεται σε θετική περιοχή για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2014 κάτι το οποίο αποτελεί ευοίωνο σημάδι για τη συνέχεια μεσοπρόθεσμα.
Η αγορά σε επίπεδο ΓΔ έχει ακυρώσει το 50% και πλέον του πτωτικού κύματος (1048,63 – 708,61 μον.) με την επόμενη αντίσταση/πρόκληση να εντοπίζεται στη ζώνη των 950 – 970 μονάδων,ιδιαίτερα σημαντική για τη δημιουργία νέας ανοδικής επιτάχυνσης και ουσιαστικής αλλαγής τάσης.
Βρισκόμενοι πλέον στην τελική ευθεία, έχοντας ολοκληρώσει τις τεχνικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο η κυβέρνηση είναι θετική ως προς την εύρεση συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup ενώ ο κίνδυνος ρήξης φαίνεται σημαντικά μικρότερος μετά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης 12/2.
Η πιθανότητα προγραμματισμού ενός νέου έκτακτου Eurogroup στα τέλη αυτής ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν φαίνονται και τόσο αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας βάση των δηλώσεων τους.
Εφόσον χρειαστεί ένα έκτακτο Eurogroup ή ακόμα και μια σύνοδος κορυφής για να βρεθεί τελικώς η χρυσή τομή, τα βλέμματα απευθείας στρέφονται στην 15μερη επισκόπηση της ΕΚΤ για τον ELA την Τετάρτη 18/2.
Υπενθυμίζουμε πως η ΕΚΤ δέχτηκε την αύξηση του ELA στα 65 δις, όμως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο σημερινό Eurogroup υπάρχει κίνδυνος ο μηχανισμός αυτός να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των ελληνικών τραπεζών ασκώντας περεταίρω πίεση στην Ελλάδα μόλις 10 μέρες πριν την λήξη της παράτασης που δόθηκε αρχές του χρόνου.
Μεγάλα κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑ με την απόδοση του Φεβρουαρίου να βρίσκεται στο 23,83% εμφανίζοντας σημαντικούς όγκους συναλλακτικής δραστηριότητας με τους αγοραστές να αγνοούν τους κινδύνους των προηγούμενων ημερών και να προεξοφλούν την άμεση εύρεση συμφωνίας.
Οι αποδόσεις του 10ετούς και 3ετούς κρατικού ομολόγου έχουν υποχωρήσει αισθητά (στο 9.24% και 18,13% απο 11,55% και 20,23% αντίστοιχα) υποστηρίζοντας την προεξοφλητική αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Τμήμα ανάλυσης της Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης