Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent: Εξαλείφονται οι ελπίδες για συμφωνία μετά το «όχι» της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα

Independent: Εξαλείφονται οι ελπίδες για συμφωνία μετά το «όχι» της Γερμανίας στο ελληνικό αίτημα
Τα σημάδια από την Κομισιόν νωρίτερα φαίνονταν θετικά σχετικά με την πρόταση της Ελλάδας
Εξαλείφονται οι ελπίδες μιας μερικής λύσης σχετικά με το ελληνικό χρέος, μετά την απόρριψη από τη Γερμανία του αιτήματος της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, σημειώνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Όπως σημειώνεται, νωρίτερα την Πέμπτη τα σημάδια φαίνονταν θετικά, καθώς ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, είχε αναφέρει ότι το αίτημα είναι «θετικό σημάδι».
Ωστόσο, οι ελπίδες διαψεύστηκαν όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σημείωσε ότι το αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση για μια λύση, ενώ και ο εκπρόσωπος του υπουργείο Οικονομικών, Martin Jaeger, επισήμανε ότι το αίτημα δεν εκπληρώνει τις απαιτήσεις του προγράμματος διάσωσης.
Η πρόταση, σημειώνεται στο δημοσίευμα, θα συζητηθεί λεπτομερώς στο έκτακτο Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για αύριο, ωστόσο η φαινομενικά απότομη μεταστροφή από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών καταδεικνύει ότι το ελληνικό αίτημα ενδεχομένως να μην φθάσει στο επόμενο στάδιο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης