Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απαραίτητος καταλύτης για τις 970 μονάδες στο ΧΑ η επισφράγιση της συμφωνίας

Απαραίτητος καταλύτης για τις  970 μονάδες στο ΧΑ  η επισφράγιση της συμφωνίας
Το εβδομαδιαίο γράφημα παραμένει σε ουδέτερο status αφού δεν πραγματοποιήθηκε νέο break out
Στις  854,15 μονάδες έκλεισε ο ΓΔ με απώλειες 4,46% την προηγούμενη εβδομάδα κατεβάζοντας ταχύτητα όσον αφορά τις ακραίες ενδοημερήσιες διακυμάνσεις που είχαν γίνει ρουτίνα την τελευταία περίοδο.
Ο ΓΔ κράτησε τη ζώνη των 835 μονάδων η οποία έχει γίνει αναγκαίο σημείο αναφοράς όπως είχαμε επισημάνει στο προηγούμενο σχόλιο για τη σταθεροποίηση της αγοράς και τη σταδιακή επαναφορά της σε ανοδική τροχιά.
Το εβδομαδιαίο γράφημα λοιπόν παραμένει σε ουδέτερο status αφού δεν πραγματοποιήθηκε νέο break out.
Αξίζει να επισημάνουμε για ακόμα μία φορά το ιστόγραμμα του ταλαντωτή MACD (12,26,9) το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε θετική περιοχή για το ΓΔ προδιαθέτοντας για δημιουργία ισχυρής μεσοπρόθεσμης βάσης, ενώ λίγο υψηλότερα επίπεδα χρειάζεται ο FTSE/25 για να συμβεί το ίδιο και σε αυτόν ως σημαντικό φίλτρο για αναστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.
Ως προεξοφλητική θετικών εξελίξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προηγούμενη εβδομάδα με την αγορά να επιδεικνύει αξιόλογη ψυχραιμία τόσο σε επίπεδο γενικού όσο και τραπεζικού δείκτη.
Το επισφράγισμα τέτοιων εξελίξεων θα μπορούσε να αποτελέσει τον απαραίτητο καταλύτη για προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 970 μονάδων σε επίπεδο ΓΔ.
Σε 4μηνη παράταση του προγράμματος με μία μικρή ευελιξία συμφώνησαν Ελλάδα και εταίροι στο Eurogroup στις 20 Φεβρουάριου με την λογική να επικρατεί ως προς αποφυγή των άσχημων εξελίξεων που παραμόνευαν για την Ελλάδα αλλά και το τραπεζικό σύστημα.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα της συμφωνίας, είναι το προσαρμοσμένο πρωτογενές πλεόνασμα χαμηλότερα του στόχου του 3% για το 2015 με συνέπεια της μικρότερης απαίτησης μέτρων λιτότητας για την χώρα.
Πυρετώδεις διεργασίες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σήμερα κατατίθεται το πακέτο μεταρρυθμίσεων  το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό, θα συγκληθεί νέο Eurogroup κάτι που έχει σχεδόν απορρίψει ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.
Στην περίπτωση που εγκριθεί το πακέτο μεταρρυθμίσεων θα δοθεί η δόση των 1.8 δις ευρώ.
Άξια αναφοράς η δήλωση του προέδρου του Eurogroup J. Dijsselbloem, που όπως αναφέρει επετεύχθη το πρώτο βήμα των διαπραγματεύσεων ενώ ζητά το γρηγορότερο δυνατόν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον δρόμο που θα παρθεί μετά την λήξη της παράτασης.
Το ΔΝΤ παραμένει έως τον Μάρτιο του 2016, όπως και δήλωσε στην συνέντευξη τύπου η C. Lagarde, ενώ τα 11.4 δις του ΤΧΣ θα παραμείνουν διαθέσιμα αλλά μόνο για τον σκοπό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εφόσον και αν χρειαστεί.

Τμήμα ανάλυσης της Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης