Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παραμένει «αγοραστής» του ΟΤΕ η Bank of America Merrill Lynch – Μειώνει την τιμή στόχο στα 11 ευρώ

Παραμένει «αγοραστής» του ΟΤΕ η Bank of America Merrill Lynch – Μειώνει την τιμή στόχο στα 11 ευρώ
Τα θεμελιώδη του ΟΤΕ είναι υποστηρικτικά μιας θετικής πορείας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων
Στα 11 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Bank of America Merrill Lynch, από 12 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση buy (αγορά) για τη μετοχή, αν και αναγνωρίζει ότι η πορεία του Οργανισμού σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι ομαλή.
Τα θεμελιώδη του ΟΤΕ είναι υποστηρικτικά μιας θετικής πορείας και της αντιμετώπισης των προβλημάτων, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η οποία εντοπίζει τέσσερις παράγοντες - κλειδιά στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους:
1) Ο αναγωνισμός στην αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι διαχειρίσιμος
2) Οι υπηρεσίες σταθερών δικτύων εμφανίζουν καλές αποδόσεις
3) Οι ταμειακές ροές παραμένουν "υγιείς"
4) Το μέρισμα αναμένεται να επανέλθει
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι απίθανη, αποδίδοντας την μεταβλητότητα της αγοράς στις διαρροές και τις φημολογίες που υπάρχουν στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και επίσημων δανειστών.
Αναφορικά με την πορεία της κερδοφορίας του ΟΤΕ, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει κέρδη 393 εκατ. ευρώ το 2015 και 420 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τις δύο χρονιές οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 3,81 δισ. ευρώ και 3,75 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης