Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Επικίνδυνος ο εφησυχασμός των αγορών - Αδιαφορούν για το ρίσκο... Ελλάδα

UBS: Επικίνδυνος ο εφησυχασμός των αγορών - Αδιαφορούν για το ρίσκο... Ελλάδα
"Η Ελλάδα είναι ένας κίνδυνος τον οποίον οι αγορές δείχνουν να αγνοούν, στην τρέχουσα συγκυρία"
Για τον κίνδυνο εφησυχασμού στην Ευρώπη προειδοποιεί η UBS, αποτιμώντας την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών.
"Η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει ενδείξεις ανάκαμψης και δεδομένης της νέας δράσης της ΕΚΤ η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δεν αποτελεί έκπληξη", σχολιάζουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.
Το επίπεδο εφησυχασμού στις αγορές, σύμφωνα με τη UBS, αποτελούν μια σημαντική πηγή ανησυχίας, καθώς ορισμένοι κίνδυνοι τείνουν να αγνοηθούν.
Μεταξύ των κινδύνων αυτών περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Ουκρανία.
Η Ελλάδα δέχεται ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα για να εξυπηρετήσει το χρέος της.
"Η Ελλάδα είναι ένας κίνδυνος τον οποίον οι αγορές δείχνουν να αγνοούν, στην τρέχουσα συγκυρία", σχολιάζει ο Ramin Nakisa, στρατηγικός αναλυτής της UBS.
"Ήδη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει ξεπεράσει την τιμή στόχο για το τέλος του έτους, γεγονός που επιβεβαιώνει αυτόματα την εξής πραγματικότητα:
Οι αγορές δεν βλέπουν μεγάλο ρίσκο", προσθέτει ο ίδιος.
Δεν είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα της Ελλάδας μπορούν να επιλυθούν, επισημαίνει, στο ίδιο μήκος κύματος, η CMC Markets, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τον αντίκτυπο του ελληνικού ζητήματος στο σύνολο της Ευρωζώνης.
"Ακόμη δεν ξέρουμε εάν η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να ομαλοποιηθεί", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Michael Hewson, στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets.
"Εκτός από την περίπτωση της Ελλάδας, υπάρχουν ταυτόχρονα και νέες ανησυχίες για την κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος", σημειώνει επίσης.
"Υπάρχει η αίσθηση πως το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το QE, σε συνδυασμό με τη διαρκή αποδυνάμωση του ευρώ, θα θεραπεύσουν όλα τα προβλήματα στην Ευρωζώνη...
Αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο", σπεύδει να προειδοποιήσει ο Michael Hewson.
Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα διόρθωσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο προσεχές διάστημα.

(πρώτη ενημέρωση 11 Μαρτίου 2015, 07:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης