Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent: Εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει πέρα από τα όριά της

Independent: Εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει πέρα από τα όριά της
Το ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές επανορθώσεις δεν αναιρεί το καθήκον της κυβέρνησης να οδηγήσει στα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης την ελληνική οικονομία
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση πως, οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δεν αναιρούν την υποχρέωση της Αθήνας να εξυγιάνει την ελληνική οικονομία, στέλνει, μέσω νέου δημοσιεύματός της, η Independent.
"Το ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές επανορθώσεις δεν αναιρεί το καθήκον της κυβέρνησης να οδηγήσει στα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης την ελληνική οικονομία", σχολιάζει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Όπως επισημαίνει, είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ευρώπη - την ένωση της ειρήνης και της ενότητας - να έρχεται αντιμέτωπη με τόσο επώδυνες αναμνήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Ελλάδα ζητά τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά το Βερολίνο επιμένει να διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, πως το εν λόγω ζήτημα έχει κλείσει, τόσο από νομικής, όσο και από πολιτικής πλευράς.
Όταν όμως η Ελλάδα επιμένει να διεκδικεί τις γερμανικές επανορθώσεις, δείχνει να ξεχνά μια άλλη αλήθεια:
Η ελληνική οικονομία παραμένει μια μη ανταγωνιστική οικονομία.
Ακόμη κι αν διαγραφεί το σύνολο του ελληνικού χρέους, η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει, στην τρέχουσα συγκυρία, αφού συνεχίζει να καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει.
"Εντός ή εκτός ευρώ, είτε σε λεκτικό πόλεμο με τη Γερμανία είτε όχι, η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να ζει πέρα από τα όριά της", διαμηνύει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης