Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: Τον Ιούνιο κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας - Κίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης

Franklin Templeton: Τον Ιούνιο κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας - Κίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης
Ο επενδυτικός κολοσσός του Mark Mobius κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ενός μαζικού κύματος πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρωζώνη
Για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης προειδοποιεί ευθέως η Franklin Templeton Investments, ο επενδυτικός κολοσσός του βετεράνου μεγαλοεπενδυτή Mark Mobius.
Όπως προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της - για τον μήνα Μάρτιο - για το outlook της παγκόσμιας οικονομίας, η ελληνική κρίση δεν έχει αναχαιτιστεί.
Η ελληνική κρίση είναι εδώ, υποβόσκει και μπορεί εύκολα να ξεσπάσει εκ νέου τον ερχόμενο Ιούνιο, με τη λήξη της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης που έχει λάβει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.
Τα πάντα θα κριθούν τον Ιούνιο, προειδοποιούν οι αναλυτές της Franklin Templeton Investments.
Εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την επόμενη μέρα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του συνόλου της Ευρωζώνης, η επενδυτική εταιρεία του Mark Mobius κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ενός μαζικού κύματος πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Η πρόσφατη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν επαρκεί για να καταλαγιάσει το γενικευμένο αίσθημα οργής και απελπισίας των Ευρωπαίων πολιτών, που έχει έρθει πλέον στην επιφάνεια, μετά από αρκετά χρόνια κρίσης και επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας.
Στο ήδη τεταμένο κλίμα δεν μπορεί να μη συμπεριληφθεί ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας, μια πραγματική βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία δεν είναι άλλη από το δημόσιο χρέος.
Εάν αυτή η βόμβα σκάσει, κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί το αύριο της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρωζώνης...

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 07:11 19 Μαρτίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης