Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Ελλάδα ζητά 103 εκ. ευρώ ως αποζημίωση για τις μίζες των γερμανικών εταιρειών

Reuters: Η Ελλάδα ζητά 103 εκ. ευρώ ως αποζημίωση για τις μίζες των γερμανικών εταιρειών
«Κάθε εταιρεία, η οποία θα εμπλέκται, θα καλείται να επιτύχει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό»
Το ποσό των 103 εκ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα ως αποζημίωση για τις μίζες των γερμανικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί 100 εκ. ευρώ από διάφορες γερμανικές εταιρείες, ως αποζημίωση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματος.
Άλλωστε, όπως αναφέρει η Bild, η γερμανική Airbus Eurocopter έχει ήδη κληθεί να καταβάλλει ως αποζημίωση 41 εκ. ευρώ για τη πώληση 20 ελικοπτέρων, τύπου ΝΗ-90.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Bild, οι εταιρείες Rheinmetall, STN και Atlas Elektronik καλούνται να καταβάλλουν ακόμη 62 εκ. ευρώ για τις αμαρτωλές συμβάσεις των υποβρυχίων.
Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Bild.
«Είναι μία σειρά υποθέσεων, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τη Γερμανία, από τις οποίες η Ελλάδα ελπίζει να λάβει ως αποζημίωση 500 – 800 εκ. ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έλληνας αξιωματούχος.
«Κάθε εταιρεία, η οποία θα εμπλέκται, θα καλείται να επιτύχει έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το ελληνικό δημόσιο» συνεχίζει.
Ο εκπρόσωπος της Airbus Eurocopter αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ενώ στέλεχος της Rheinmetall σημείωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων.
Ας σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο, η θυγατρική της Rheinmetall, Defence Electronics κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο 37 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης