Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επίθεση Economist κατά Βαρουφάκη και δερμάτινου μπουφάν - Θέλει την Ελλάδα στο ευρώ ή όχι;

Επίθεση Economist κατά Βαρουφάκη και δερμάτινου μπουφάν - Θέλει την Ελλάδα στο ευρώ ή όχι;
«Το δερμάτινο μπουφάν δεν προκαλεί αρκετές συμπάθειες στην Ευρώπη»
Στο στόχαστρο του Economist βρίσκεται για ακόμη μία φορά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Ειδικότερα, υπό τον τίτλο ο «Absent Professor» (Απών Καθηγητής) το βρετανικό περιοδικό υπογραμμίζει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνεχίζοντας την παράδοση των προκατόχων του, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όμως, εξηγεί, σε αντιδιαστολή με τους προηγούμενους υπουργούς Οικονομικών, ο Γ. Βαρουφάκης έχει καταστεί παγκόσμια διασημότητα, προκαλώντας την ενόχληση αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κριτική εστιάζει στο lifestyle του υπουργού, το οποίο προσομοιάζει στους πλούσιους Έλληνες, οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους» επισημαίνει ο Economist.
«Το δερμάτινο μπουφάν δεν προκαλεί αρκετές συμπάθειες στην Ευρώπη» συνεχίζει το περιοδικό, γεγονός που επιβαρύνει τη θέση του Γ. Βαρουφάκη μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο Economist προειδοποιεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εγείρει διαρκώς εμπόδια, καθώς παραμένει προσηλωμένος στις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τις μειώσεις συντάξεων, τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, την αύξηση του ΦΠΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Όμως, ο Economist αναφέρεται και στα σενάρια ρήξης του Γ. Βαρουφάκη με τον Γ. Δραγασάκη.
«Όταν ο υπουργός Οικονομικών απουσιάζει στο εξωτερικό, το κενό αξιοποιείται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος είναι αρκετά πιο διαλλακτικός εν συγκρίσει με τον Γ. Βαρουφάκη» εξηγεί χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα, υπερθεματίζει το βρετανικό περιοδικό, είναι απίθανο να καταλήξει σε συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, με τον Γ. Βαρουφάκη να προσπαθεί να αγοράσει χρόνο.
Χωρίς συμφωνία, αναλύει ο Economist, η Ελλάδα δεν θα καθίσταται ικανή να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
«Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η τακτική του Γ. Βαρουφάκη υποδηλώνει την ελλιπή προσήλωσή του στη διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» καταλήγει με καυστικό τρόπο ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης